Bajok a Ripple háza táján

A Ripple és a Coinbase kapcsolata drámákban gazdag. Az XRP a harmadik legnagyobb kapitalizációjú kriptopénz és az amerikai kriptotőzsde már-már azon volt, hogy listázza, azt mégse tette meg. Az XRP közössége rég elvesztette minden reményét, hogy valaha is listázásra kerülnek. Nem sokkal korábban a Coinbase blogbejegyzésben adta hírül, hogy 5 kriptopénzt választott ki, amelyek listázását komolyan fontolgatja, de az XRP nem volt köztük. És nem csak a Coinbase tartja magát távol a ‘bankok kriptopénzétől’. Az ismert kockázati befektető Arianna Simpson új kriptoalapja szintén no-go zónának titulálta az XRP-t, mivel túlságosan centralizált természetű.

A bajok a Ripple háza táján eredendően arra vezethetők vissza, hogy senki se tudja eldönteni, hogy voltaképp mi is az XRP. Már hónapok óta zajlik a vita arról, hogy nem-e kellene az XRP-t, mint részvény kategorizálni. Az amerikai pénzügyi felügyelet elkötelezett, hogy megregulázza a részvényként kategorizált tokeneket és kriptopénzeket és az XRP magasan a listája elején áll e tekintetben. Főképp ez az oka annak is, hogy egyetlen amerikai kriptotőzsde (lásd Coinbase) se mer még a közelébe se menni az XRP-nak, nem hogy listázni azt.

A Coinbase 5 kiszemelt listázásra ítélt coinja a BAT, XLM, ADA, 0x és a ZEC, ami nem garantálja, hogy listázni is fogja a Coinbase a coinokat. Különösen a Zcash (ZEC) tekintetében lehetnek kétségeink, lévén egy úgynevezett ‘privacy coin’, azaz privátcoin kategóriába sorolható, mivel architektúrája maximalizálja a személyi adatok védelmét és az anonim tranzakciók végrehajtását.

Egy másik esemény, ami keserű szájízt kölcsönöz a Ripple vezetőségnek, az Arianna Simpson nyilatkozata volt. A kriptohívő Arianna Simpson új kriptopénzekbe fektető alapja kategorikusan kizárta, hogy XRP-be fektessenek. Az ok: az XRP túl centralizált.

“Nagyon aggódom a centralizáció mértéke miatt és ha kiderül, hogy részvény, akkor a szabályozói álláspont miatt is.”

Még márciusi a hír, hogy az R3 Holdco beperelte a Ripple céget. A perpatvar még 2017 szeptemberében kezdődött, amikor az R3 Holdco azzal vádolta meg a Ripple Labot, hogy azok megsértették egy a két vállalat közötti előzetes megállapodást.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük