Milliárdos alapkezelő Steven Cohen beszáll a kriptobizniszbe

A milliárdos alapkezelő és befektető Steven Cohen, akit a fedezeti alapok királyaként is becéznek a jelentések szerint kriptopénzekbe fektet.

A Fortune oldalán július 12-én közölt cikk alapján Cohen a Cohen Private Ventures cégén keresztül befektetett a kriptopénzekre fókuszáló Autonomous Partners fedezeti alapba.

Az Autonomous Partners-et tavaly decemberben alapította Arianna Simpson, aki jól ismert személy a bitcoin ökoszisztémában, egy ideig a bitcoin wallet BitGo-nál töltött be vezető szerepet. A kriptopénz-alap már megnyert néhány nagyobb befektetői nevet, mint például a Coinbase vezérigazgatóját, Brian Armstrong-ot, az Union Square Ventures-t és Craft Ventures-t.

Habár a befektetés mérete nem nyilvános, a Cohen Private Ventures milliárdos alapkezelő cége nem először invesztál Simpson projektjeibe. 2015-ben a befektetési alapja, a Crystal Towers Capital szintén kapott befektetést a cégtől.

Simpson a Fortune magazinnak elmondta, hogy az Autonomous Partners pillanatnyilag a kisebb, következő generációs kriptopénzekre koncentrál, de bizonyos fokig a fő kriptopénzekbe, mint bitcoin és ether szintén fektet.

Azt is elmondta, hogy a blokklánc számos felhasználási területe közül kettő hasznosságához egyáltalán nem fér kétség:

“Még mindig nem tudni hogy mit akarnak az emberek a blokklánccal csinálni. Próbáljuk kitalálni mire van szükség és mire nincs. De az egyértelmű, hogy kereskedni és játszani akarnak.”

Aggodalmának fő tárgya a kialakulóban lévő ipar kapcsán a szabályozás kérdése, ami visszatartja attól, hogy például XRP-be fektessen mindaddig, amíg az amerikai SEC nem dönt a ripple kriptopénz besorolásáról.

“Azt gondolom, az egész szektor egy kicsit nagyobb tisztaságot szeretne,” fűzte hozzá az interjúban.

A kriptopénzekre fókuszáló alapok megtöbbszöröződtek az elmúlt évben hogy kielégítsék a hagyományos befektetői körök növekvő keresletét.

Az Autonomous Next listája alapján hozzávetőleg 251 aktív kripto fedezeti alap tevékenykedik 3.5$ – 5$ milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal, ebből 175-öt 2017-ben alapítottak.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.