Milliárdos alapkezelő Steven Cohen beszáll a kriptobizniszbe

A milliárdos alapkezelő és befektető Steven Cohen, akit a fedezeti alapok királyaként is becéznek a jelentések szerint kriptopénzekbe fektet.

A Fortune oldalán július 12-én közölt cikk alapján Cohen a Cohen Private Ventures cégén keresztül befektetett a kriptopénzekre fókuszáló Autonomous Partners fedezeti alapba.

Az Autonomous Partners-et tavaly decemberben alapította Arianna Simpson, aki jól ismert személy a bitcoin ökoszisztémában, egy ideig a bitcoin wallet BitGo-nál töltött be vezető szerepet. A kriptopénz-alap már megnyert néhány nagyobb befektetői nevet, mint például a Coinbase vezérigazgatóját, Brian Armstrong-ot, az Union Square Ventures-t és Craft Ventures-t.

Habár a befektetés mérete nem nyilvános, a Cohen Private Ventures milliárdos alapkezelő cége nem először invesztál Simpson projektjeibe. 2015-ben a befektetési alapja, a Crystal Towers Capital szintén kapott befektetést a cégtől.

Simpson a Fortune magazinnak elmondta, hogy az Autonomous Partners pillanatnyilag a kisebb, következő generációs kriptopénzekre koncentrál, de bizonyos fokig a fő kriptopénzekbe, mint bitcoin és ether szintén fektet.

Azt is elmondta, hogy a blokklánc számos felhasználási területe közül kettő hasznosságához egyáltalán nem fér kétség:

“Még mindig nem tudni hogy mit akarnak az emberek a blokklánccal csinálni. Próbáljuk kitalálni mire van szükség és mire nincs. De az egyértelmű, hogy kereskedni és játszani akarnak.”

Aggodalmának fő tárgya a kialakulóban lévő ipar kapcsán a szabályozás kérdése, ami visszatartja attól, hogy például XRP-be fektessen mindaddig, amíg az amerikai SEC nem dönt a ripple kriptopénz besorolásáról.

“Azt gondolom, az egész szektor egy kicsit nagyobb tisztaságot szeretne,” fűzte hozzá az interjúban.

A kriptopénzekre fókuszáló alapok megtöbbszöröződtek az elmúlt évben hogy kielégítsék a hagyományos befektetői körök növekvő keresletét.

Az Autonomous Next listája alapján hozzávetőleg 251 aktív kripto fedezeti alap tevékenykedik 3.5$ – 5$ milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal, ebből 175-öt 2017-ben alapítottak.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.