A blokklánc technológia akár 80%-al csökkentheti a banki költségeket a jövőben

A Bain & Company tanácsadó cég elemzése szerint a blokklánc technológia jelentősen csökkentheti a banki tranzakciós költségeket a jövőben.

A blokklánc technológia csökkentheti a banki tranzakciós költségeket

A nemzetközi üzleti tanácsadó cég, a Bain & Company a napokban közölt (pdf) egy átfogó elemzést a banki tranzakciós költségek és a blokklánc technológia kapcsolatáról.

A cég szerint banki jövedelmek közül a tranzakciós díjak a legkevésbé változóak hónapról hónapra. A bankok gyakran ajánlanak különböző termékeket az ügyfeleiknek az ügyfél megtartás érdekében. Éppen ezért várhatóan a jövőben a megosztott főkönyvi technológia és a blokklánc hálózat felforgathatja ezt a banki üzlet ágat.

„A blokklánc technológiát használva a tranzakciók végrehajtása és lebonyolítása azonnal megtörténhet, mely minimalizálja a szükséges likviditást és hitel kockázatot. A letétkezelés és a többi ügyletet követő bank háttér szolgáltatást mind érinti a technológia fejlődése.”

A cég szerint, a blokklánc technológia 50-80%-al csökkentheti a működési költségeket, amennyiben megfelelően alkalmazzák az újításokat. A költséghatékonyság a sokkal, akár 3-4-szer gyorsabb tranzakciós időnek köszönhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük