Sam Bankman-Fried új pénznemre talált a börtönben: most rizzsel kereskedik

Az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried a börtön kantinjából vásárolt babon és rizsen él, ez utóbbit pedig fizetőeszközként is használja.

A Brooklyn-i Metropolitan Fogvatartási Központban (MDC) nincs kolbászból a kerítés, a vegán kosztról pedig ne is beszéljünk. Ez utóbbit Sam Bankman-Fried a saját bőrén is megtapasztalta, ezért rájött, hogy ha normálisat akar enni, új pénznemmel kell kereskednie.

Az FTX megbuktatott alapítóját novemberben ítélték el banki csalás, pénzmosás és összeesküvés miatt. A 25 év börtönbüntetésre ítélt Bankman-Fried nemrég adta első személyes börtönbeli interjúját a a Puck újságírójának, William D. Cohannak. Az interjúban többek a szövetségi börtön körülményeiről beszélt, sőt, azt is elmondta, hogy szerinte nem követett el semmit rosszat, és tervezi, hogy fellebbez a büntetése ellen.

Az interjúból kiderült, hogy a volt kriptovaluta-tőzsde vezérigazgatója a kantinból vásárolt babon és rizsen él, ami az MDC egyik pénznemévé vált. A nehézségek ellenére tehát igyekszik a lehető legjobbat kihozni a helyzetből.

Cohan becslése szerint a bentléte óta Bankman-Fried nagyjából 10 kg-t fogyhatott, és bár fittnek tűnik, ez Bankman-Fried szerint részben annak köszönhető, hogy a börtön vegán kosztja ehetetlen, és a társai szerint még büdös is.

A volt FTX-es kriptomogul elmondta, hogy a börtönnek azon a részén van, ahol főleg női fogvatartottakat helyeznek el, egy 35 fős, emeletes ágyakkal felszerelt nagy teremben. Cellatársainak talán a felét gyilkosságért ítélték el, azonban az ügyészség együttműködő tanúivá váltak azért cserébe, hogy ne töltsék le az életfogytiglani börtönbüntetésüket. Napjainak nagy részét a hálóteremben tölti a többiekkel, akik az ott lévő négy televízión nézik a különböző csatornákat. Hozzátette, hogy nem néz sok tévét, inkább táblagépen játszik vagy filmezik.

Néhány fogoly már megpróbált közel férkőzni SBF-hez, valószínűleg azért, hogy anyagi hasznot húzzon egy korábbi milliárdos közelségéből, ő azonban igyekszik elkerülni az ilyen kapcsolatokat. Az interjúból az is kiderült, hogy eddig még nem bántalmazták, és nem félti a biztonságát. Egyedül éjszaka zaklatják, de akkor is csak a fizetőeszközként használt rizscsomagok miatt.