Bankot gyújtottak fel a francia tüntetők a fővárosban

Sárgamellényesek bankot gyújtottak fel Párizsban szombaton, délután 2 óra tájékán. Egy Twitteren megosztott videón jól látszik, ahogy a tűz elkezd behatolni az épületbe, a fent lakók pedig segítségért kiáltoznak az ablakon keresztül.

A helyszínre három tűzoltókocsi érkezett, miközben a tűz intenzíven tombolt a főváros központi területén.

A Te privát kulcsod, a Te kriptód! Tárold a digitális vagyonod hidegtárcán. Ingyenes házhozszállítás, több mint 100 támogatott kriptó.

A tüntetések szombaton váltak erőszakossá. Christophe Castaner belügyminiszter jelentései szerint 7-8.000 tüntető tartózkodott akkor az utcákon, akik közül 1500-an „rendkívül erőszakosak” és vandálok voltak.

Az eseményeket megörökítő videók elég felkavarók: füstbombákat dobáló rendőröket, tűzre kapó rendőrkabátokat, kifosztott luxusboltokat, és városszerte gyújtogatásokat láthatunk bennük.

A kialakult helyzetet semmiképp sem szabad figyelmen kívül hagyni. A hónapok óta tartó, politikai elit ellenes tiltakozások ugyanis a kriptopénzhívők figyelmét is felkeltette. A szervezők nemrég kijelentették:

Ultimátumot adunk Macron elnöknek és a kormánynak. Szeretnénk, ha követeléseinket tiszteletben tartanák, és egész Franciaország Párizsba vonulna.

Megemlítik, hogy megmozdulásaik még november közepén kezdődtek, eddig azonban egyik javaslatukat sem hallgatták meg. Ahogy ők fogalmaztak: „Az egyetlen válasz a rendőri erőszak és az elit megvetése volt.”

A párizsi sárgamellényesek egyébként köztudottan nincsenek kibékülve a bankrendszerrel sem. Januári akciójuk például a francia bankhálózatok megbénítását tűzte ki célul.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!