A bankok megrohanását tervezik a francia sárgamellényesek

A francia grassroot mozgalom, a Gilets Jaunes – sárgamellényesek – egy a bitcoin (BTC) Proof of Keys akciójához hasonló akciót terveznek.

A “gyűjtők referendumára” keresztelt friss sárgamellényes akció arra kéri a mozgalom tagjait, hogy szombaton vegyék ki a betéteiket, megtakarításaikat a bankfiókokból.

Egy a Facebookra feltöltött videóban a Tahz San névre hallgató aktivista az akcióval szeretne legálisan és erőszak nélkül ráijeszteni a francia államra úgy, hogy azt a sárgamellényes mozgalom rövid történetében még soha nem tette (bár a targoncás minisztériumi kapudöntés és az elhúzódó utcai megmozdulások alapján a mozgalom tagjai is hajlamosak az erőszakra).

“Ez lesz a megválasztott reprezentánsaink legcsúnyább rémálma” nyilatkozta.

A helyi Capital magazin szerint az akció következtében bekövetkező zavarok jelentős kihatással lehetnének a bankszektorra, ha elegendő létszámban részt vennének benne.

A kriptoközösségben a január harmadikai hálózatindulás 10. évfordulójára hirdetett meg hasonló akciót Trace Meyers vállalkozó és befektető. Szerinte az a bitcoin, melyet kriptotőzsdéken, online tárcákban tartanak nem is a tulajdonosaiké, mivel letétbe helyezték egy központi szolgáltatónál, hasonlóan az euró és forint betétekhez a bankfiókokban. Ahhoz, hogy 100%-ban birtokosa legyen valaki a bitcoinjainak, azt offline tárcákban, szoftver tárcákban vagy papírra kinyomtatva kellene tartani, melyhez minden esetben járnak privát kulcsok.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🤤 Dögös csajok és pasik (ritkán): https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.