A Brave BAT tokenje már a Coinbase PRO-n is elérhető, hamarosan jöhet a Coinbase is

A Coinbase bejelentette: a Basic Attention Token hamarosan elérhető lesz a Coinbase Pro platformon, előlegeket pedig máris fogadnak. Maga a kereskedés a tokennel – ami Ethereumon ERC20 token – a piac kialakulása után fog kezdődni.

“Ahogy kellő likviditást értük el, a BAT/USDC kereskedés azonnal elindul… A BAT a legtöbb helyen elérhető lesz, kivéve kezdetben New York államban” áll a közleményben, ugyanis New York államban bizonyos szabályozások akadályozhatják az azonnali kereskedés beindítását.

Tegnap a BAT ára körülbelül 25 cent volt, ez mára a bejelentés után 30-ra (83 HUF) emelkedett; a folyamatos növekedés pedig nagyon valószínű, ahogy egyre jobban elterjed a Coinbase Pro-n majd várhatóan a Coinbase-re is bevezetik. Rekordértéke 60 cent volt, de ezt várhatóan túl fogja szárnyalni.

A fő tevékenység a BAT token mögött a Brave böngésző projekt, ami a felhasználóknak a reklámok engedélyezése után jutalmat biztosít (alapbeállításként nincsenek engedélyezve a reklámok a böngészőben). A BAT tokeneknek valós értékük van, amiket a piaci kereskedők állapítanak meg, és nagy előnye, hogy egyszerre mindkét oldalt támogatják: a tartalomfogyasztókat és a különböző tartalomkészítőket egyaránt. Tavaly a BAT már a YouTube videókhoz is adta a reklámok engedélyezését, és az elmúlt hetekben tovább folytatta a terjeszkedést, ahogy a programja a béta verzióba lépett.

Ahogy korábban már írtunk róla, a Chrome-hoz hasonló böngészőnek már több millió aktív felhasználója van, ráadásul népszerű még azért is, mert nem támogatja a rosszindulatú reklámokat és a szakszerűtlen kódolást sem. Jelenleg azonban még nem lehet a felhasználókat elkülöníteni az összes Chrome felhasználótól, így nehéz pontosan megállapítani, hogy hányan is használják pontosan, de a cég saját bevallása szerint már több mint 10 millióan töltötték le.

Ahogy nő a piaci részesedése nő, értelemszerűen a BAT értéke is, mivel az egyenes arányosan követi a kereslet alakulása.

Azt is érdemes nem elfelejteni, a BAT már régóta fenn van a Binance-en is, ami a világ leglikvidebb kriptotőzsdéje.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük