Gyorsulnak a dolgok: a Brave böngészőt már több mint 10 millióan töltötték le

Egy bő két hónappal ezelőtt írtunk a kriptovaluta alapú Brave böngészőről, hogy a Google Play letöltések száma átlépte a 3 milliót. Ideje korrigálni a számadatokat.

Merész ambíciók

Júniusban még 3 millió letöltésről adtunk hírt a Brave blogján kiadott sajtóközlemény alapján, de azóta felgyorsulni látszanak a dolgok.

A hirdetésblokkoló Brave BAT tokenben jutalmazza a tartalomkészítőket és a felhasználókat egyaránt és célja, hogy felforgassa az interneten uralkodó tartalom monetizációs praktikákat, ami többségében hirdetési bevételekben, felhasználók nyomon követésében és adataik kiárusításában kristályosodik ki.

A Brave böngészőt ugyan még nehéz egy lapon említeni a Chrome milliárdos felhasználótáborával, de már most is említésre méltó pályát futott be. ICO-ja során 30 másodperc alatt szedett össze 36 millió dollárnyi forrást és több magas profilú partnerséget is bezsebelhetett a hónapok során. Például a Dow Jones Media Grouppal, amely ingyen elérhetővé teszi a prémium tartalmát a Brave böngésző használóinak.

Emellett a böngésző ingyen tokeneket ajánl a Twitch és YouTube streamelőknek és vloggereknek amellett, hogy a böngésző modellje segítségével lényegesen többet tudnak keresni, mint a hagyományos hirdetés alapú modellek segítségével. Az egyik ilyen vlogger, aki partnerségre lépett a Brave céggel, a 6 millió feliratkozóval rendelkező Philip DeFranco:

“Nagyon izgatott vagyok hogy a Brave-vel dolgozhatok együtt, mert amellett hogy nagyszerű termék, ami tisztább, gyorsabb és biztonságosabb böngészési élményt nyújt, egyben gondolnak a készítőkre és a publikumra és mindkettőt támogatják. Ez egy fantasztikus lehetőség a készítőknek hogy diverzifikáljanak és átjöjjenek egy olyan platformra, ahol könnyebb hobbi helyett egy saját vállalkozást felépíteni amiből közben meg is tudnak élni.”

A Brave böngészőn a nézők a natív BAT tokennel jutalmazhatják a tartalomkészítőket és a végső cél, hogy bárki mikrotranzakciókat tudjon végrehajtani.

Ti már használjátok a Brave böngészőt?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük