A Binance befagyasztotta a nála landolt lopott Cryptopia forrásokat

A vezető kriptovaluta tőzsde Binance olyan walletjába érkező tokeneket fagyasztott be, amelyek állítólag a meghackelt Cryptopia tőzsdéről erednek, tweetelte CZ Changpeng Zhao január 16-án.

A napok óta karbantartás alatt álló Cryptopiáról körülbelül 3.6 millió dollárnyi ügyfélletétet loptak el tokenek és kriptovaluta formájában.

Mialatt a teljes befagyasztott összeg nem ismert, a közösségi média felhasználók jelentették a Binance tőzsde felé a gyanús Cryptopia címekről induló utalásokat.

Zhao elmondása szerint karanténba zárták a tokeneket, melyeket kisebb csomagokban küldtek át: 31 320 Metal (MTL) tokent, melynek az értéke 7 830 USD és 49 766 KyberNetwork (KNC) tokent (6 867 USD).

“…képesek voltunk befagyasztani egyes letéteket,” írta Twitterjén hozzátéve:

“Nem értem miért küldik a Binance-ra a hackerek. A közösségi média nagyon gyorsan értesít minket és mi azonnal befagyasztjuk. Magas kockázatú manőver számukra.”

Eközben a Cryptopia vezetői január 15-én közölték, a vállalat egyelőre nem képes kommentálni a hackben csúcsosodó történéseket a még zajló rendőrségi vizsgálat miatt.

A hack bejelentésekor már nagy mennyiségű tokent utaltak ki a tőzsde tárcáiból, amit megint elsőként először a közösségi médián jelentettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük