A PwC szerint 1,4 milliárd dollárnyi blokklánc befektetés történt csak az idén

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1,4 milliárd dollárnyi blokklánc befektetés történt csak az idén a szektorban a PwC szerint.

PwC üzleti fórum DublinbanA PWC szerint már 1,4 milliárd dollárt fektettek be a blokklánc iparágba csak az idei év első 9 hónapjában. Seamus Cushley a Pricewaterhouse Coopers a fintech és digitális üzletág európai és ázsiai részlegéért felelős igazgatója a dublini konferencián osztotta meg gondolatait egy panel beszélgetésben.

A blokklánc egyre népszerűbbé válik a gazdaság összes szektorában

A PwC belfasti laboratóriuma szerint a blokklánc jelenség egyre nő. A decentralizált főkönyv prototípusok és startupok széleskörű felhasználást tesznek lehetővé a pénzügy, egészségügy, elszámoló házak terén. Javítja az ellátási láncok átláthatóságát és további számtalan felhasználási lehetősége van a blokkláncoknak. Cushley a blokklánc előnyeit és kockázatait is elemezte a fórumon.

Blokklánc technológia a gazdaság minden területén“Jelenleg az egyes szervezetek még tanulmányozzák a blokklánc alapú főkönyveket, hogy hogyan lehetne biztonsággal tranzaktálni rajta. Az orvosi leletek tárolása, az ingatlan nyilvántartás, a digitális azonosítás és az állami nyilvántartás mind megvalósítható a blokkláncon. Már a gyémánt kereskedelem is szemez a blokklánc technológiával, hogy az áruk átadását nyomon lehessen követni. De a tényleges használatra még várni kell, eddig egyetlen jelentős méretű tranzakcióra nem került sor. A bankok még mindig vizsgálják hogyan tudnák ezt a technológiát a legmegfelelőbben alkalmazni.” Nyilatkozott Cushley.

1,4 millárd dollárnyi blokklánc befektetés gyűlt össze 9 hónap alatt

Cushley szerint a bankok valószínűleg használni fogják a blokklánc technológiát a jövőben. Most még csak a kísérletezés zaklik ami az új technológia elfogadásának része. A hagyományos intézmények idővel elhagyva a félelmet és a kétkedést majd értékelik ezeket a kísérleteket és maguk is beszállnak a technológiai fejlődésbe.

„Nem az a kérdés, hogy hatással lesz-e a blokklánc technológia a gazdaságra, hanem, hogy mikor” – mondta a PwC igazgatója. „És mire a blokklánc technológia széleskörű elfogadottságra tesz majd szert az utca átlag embere, azt se tudja majd, hogy azt használja”.

Blokklánc befektetőkValóban sok befektetés történt az idei évben a kriptopénz és a blokklánc világába. A Ribble Labs 55 millió dollárt gyűjtött össze, a Circle pedig 60 millió dollárt kínai befektetőktől. Az idei év nagy finanszírozásai közé tartozott az Unicoin 1,5 millió dolláros feltőkésítése is. A forrást számos befektetési csoport és kockázati tőke befektető adta. A befektetők között szerepel a Wanxiang Holdings, a Pantera Capital és több hagyományos pénzügyi intézmény is.

A PwC saját blokklánc kísérletezése

PwC saját blokklánc laborjában fejlesztCushley elmondta, hogy a PwC maga is foglalkozik blokklánc megoldásokkal. A Bank of England már tesztelte is egy prototípusukat amit digitális eszközök biztosítására használnának. Ezen kívül a PwC-nek van saját befektetése is a blokklánc iparágban. Stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek a Blockstream szolgáltatóval. Még januárban a PwC fintech vezetője, Haskell S. Garfinkel így nyilatkozott.

„Meg kell értenünk az új applikációkat amit a bitcoin és blokklánc technológia tud nyújtani, hogy az ügyfeleinknek a legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy javítsuk a pénzügyi biztonságot és egyben a hatékonyságot.”

Az elmúlt 9 hónap során rengeteg pénz áramlott a blokklánc innovációba. A PwC szorosan követi a jelenséget és maga is beszáll a támogatásba. Az 1,4 milliárd dolláros befektetés kecsegtetőnek hangzik a blokklánc iparág szempontjából, a szektor jövője biztató.

ingyenbitcoin lastbit

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.