Bekerült a Bitcoin szó a Scrabble szókirakó játékba

A bitcoin szó bekerült a népszerű Szókirakó (angolul Scrabble) játék hivatalos szótárába. A bitcoint a szótár egyszerűen csak egy digitális pénzként definiálja. Nem tűnik egy világrengető hírnek mely 20 000 fölé repíti az árat, de az elfogadottság szempontjából igenis az. A döntés tovább növeli a kriptovaluta legitimációját és erősíti hitelességét a mainstream társadalomban.

A Scrabble-t 80 évvel ezelőtt 1938-ban alkották meg és az indulása óta több mint 150 milliót adtak el belőle. Több mint 120 országban és 29 nyelven érhető el, köztük magyarul is. A cél, hogy a betűket a táblán szavakba rendezzük amiért a játékosok pontokban részesülnek. Minél hosszabb egy kirakott szó, annál többen.

A bitcoin szó adása több szempontból is hasznos az elfogadottság felé vezető úton és a Scrabble egy érdekes állomása ennek a folyamatnak. A Scrabble annyira népszerű, hogy számtalan verseny, bajnokság zajlik szerte a világon, ahol a játékosok nem csak hírnevet szerezhetnek, de néha nagyon komoly pénzdíjban is részesülnek. A bajnokságok idején kizárólag a Scrabble szótárban található szavakat lehet használni és ha egy versenyző olyan szót használ (mint pl. a bitcoin szó) ami nincs benn a szótárban, akkor a másik játékos fellebbezne és könnyen egy meccs elvesztését jelentheti.

A bitcoin szó az elmúlt évben az egyik legtöbbet keresett szó volt a Google Trends statisztikái alapján és bár ugyan a rákeresések száma nagyot zuhant a decemberi – januári felfutás után, továbbra is milliók keresnek rá minden nap.