Angol szappanopera Coronation Street egy teljes történetszálat szentel a kriptopénzeknek

Az 58 éve futó rekorder angol szappanopera egy teljes történetszálat szentel a kriptopénzek ismertségének növelésére a kitalált ‘Whipcoin’ történetszállal.

A Coronation Street a világ legrégibb futó szappanoperája amelynek átlagos nézőszáma meghaladja a 8 milliót epizódonként. A sorozat egy kitalált Manchester közeli angol városka mindennapjait mutatja be, benne az újságárus, sarki közért, a taxis, az orvos stb. hétköznapjaival. Ismert a dolgozó réteg mindennapjainak középpontba állításáról, a lájtos humoráról és erős karakterjeiről, azaz, kiköpött Szomszédok 2.0.

A történetszál egy nem állandó karakter Ryan Connor sztoriját meséli, aki rájött, hogy az évekkel ezelőtt 50 fontért vásárolt Whipcoinja már több mint 250 millió dollárt ér. A baj azonban, hogy elfelejtette a jelszavát, de szerencsére leírta a jelszót egy Paul Gascoigne futballistáról szóló önéletrajzi könyvbe, csak épp gőze sincs hol a könyv. A való életből is ismerős lehet a sztori mivel volt már rá példa, hogy többmilliós bitcoin vagyont rejtő számítógép végett kukázni ment a tulajdonosa, hogy megtalálja.

Végül nincs is szüksége a karakternek a könyvre mivel egy heuréka momentumában eszébe jut a jelszó, de végül kiderül, az internetes keresése félrevezető volt és a Whipcoinjai nem érnek semmit se. Rekt egy perc alatt persze.

Nem a legszerencsésebb bemutatása  kriptopénzeknek

Az angol szappanopera történetszála nem végződik happy enddel, lambókkal és holdra szállással, de a történetírók egyértelműen képben vannak a kriptopénzek kapcsán és pozitívum, hogy úgy gondolják, helye van egy közel hatvan éve futó sorozatban. Az is pozitívum, hogy nem intézik el a kriptopénzeket egy átverés kijelentéssel a sorozatban és potenciálisan most 8 millió angol keresgélheti az interneten, hogy mi az a kriptopénz, vagy whipcoin.

Közben másutt bitcoin horrort gyártanak

Bitcoinistaként vagy legalább kriptovaluta tulajdonosokként sokan szembesülhettetek a folyamatos aggodalommal és eufóriával, amit a kriptovaluta árak változása vált ki. Egyik napon plusz tízet mutatnak, másnap meg vérengzés van a piacokon. Alex J. Mann pontosan ezt az állapotot dolgozta fel friss, másfél perces ‘CRYPTO’ című horrorfilmjében.

Itt pedig egy bájos dal arról, mi lenne, ha lenne 10 000 bitcoinunk. Az árfolyam kiszámíthatatlanság ellenére a popkultúrában egyre nagyobb teret nyernek (lásd Eminem) a kriptopénzek ezzel is növelve legitimitásokat és hosszú távú értékállóságukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük