Belső-Mongólia bezárná a kriptovaluta bányászfarmokat

A kínai Belső-Mongólia kormánya a nyilvánosság véleményét szeretné kikérni egy olyan törvénytervezettel kapcsolatban, amely értelmében bezárnák a térség összes kriptovaluta bányászfarmját.

A Belső-Mongólia Fejlesztési és Reformációs Bizottság (KDK) a múlt héten egy javaslatot tett közzé olyan szabályozási intézkedésekről, amelyek célja az, hogy segítsék a régiót az energia-megtakarítási célok elérésében, Kína 2021-től 2025-ig tartó ötéves gazdasági terve alapján.

A túlzott energiazabáló iparágak felszámolásának részeként a kormányhivatal javaslata az, hogy “az összes virtuális valuta bányászati farm működését 2021 április végéig leállítsa, az egységeket pedig bezárassa.”

Ami az energiaigényes iparágak szerkezetátalakítási folyamatának felgyorsítását illeti, a javaslat értelmében megtiltanák az új virtuális valuta bányászati  létesítmények felépítését.

Belső-Mongólia Szecsuán és Hszincsiang régió után a harmadik legnagyobb kriptobányászati hely Kínában, ahol a bitcoin bányafarmok a helyi fosszilis erőművekre támaszkodnak.

A régió által elindított nyilvános konzultáció március 3-ig tart, és majd csak utána derül ki, hogy a fejlesztési bizottság végül módosítja-e a kriptovaluta bányászfarmokat érintő tervezetet.

A Fejlesztési és Reformációs Bizottság (NDRC) helyi kirendeltsége az ország egyik legmagasabb szintű gazdasági irányító szervezete, az Államtanácsot alkotó 21 kabinetminisztérium egyike.

2019-ben az NDRC már próbálkozott hasonló szabályozást bevezetni, de néhány hónappal a nyilvános konzultáció után a kriptovaluta bányászat, mint fogalom is kikerült az új átszervezési javaslatból.

Nem ez az első alkalom, hogy Belső-Mongólia kormánya próbálja megfékezni a kriptovaluta bányászati ​​tevékenységeket. Tavaly augusztusban 21 bitcoin bányászfarmtól vették el a villamosenergia használatára vonatkozó támogatásokat, mely bányászatok között a Bitmain és az Ebang is szerepelt.