Vége lehet az olcsó bitcoin bányászatnak Belső-Mongóliában

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Belső-Mongólia (Kína autonóm területe) arról értesítette a bitcoin bányászati cégeket, hogy a villamosenergia-támogatások hamarosan megszűnnek, így akár közel duplájára is emelkedhetnek az energia árak. 

Belső-Mongólia Ipari és Informatikai Minisztériuma állítólag azzal fenyegette meg a kriptovaluta bányászattal foglalkozó vállalatokat, hogy megszünteti a villamosenergia-támogatásokat, amely következtében csaknem duplájára nőne az energia adója.

A minisztérium értesítést küldött a Belső-Mongólia Villamosenergia csoportnak, amelyben arról tájékoztatta, hogy 2019-ben 30 vállalatot ellenőriztek le személyesen, viszont a meglátogatott cégek közül 21 nem felelt meg a szükséges előírásoknak, amelyek a Belső-Mongóliai villamosenergia kereskedési piacon való részvételhez szükségesek, írta a Colin Wu kínai újságíró. Kína félig autonóm térsége, az ország területét tekintve a harmadik legnagyobb régió, ahol nagyszámú kriptovaluta bányászati vállalkozás működik. A térség vezetésének kapcsolata a kriptobányászati cégekkel ugyanakkor elég zavaros. Néhány területi vezető úgy gondolja, hogy a kriptovaluták komoly pénzt hoznak a térség konyhájára. Belső-Mongólia erőforrásokban gazdag, viszont a földrajzi adottságai korlátozhatják a szektor növekedését. A helyi önkormányzat évek óta biztosítja a Bitmain és a kriptovaluta bányászati ​​gazdaságok számára a 30%-os kedvezményt a villamosenergia árából. Ennek eredményeként Belső-Mongólia kriptobányászai a világ egyik legolcsóbb áramát használhatják.

A jelentések szerint a kriptobányászoknak jelenlegi árfolyam szerint 166,52 Ft/kWh-át kellene fizetniük, a korábbi átlagosan 87,64 Ft/kWh helyett. Annak ellenére, hogy nemzetközi szinten továbbra is versenyképes árat tudnak biztosítani, ez sokkal több, mint amit a bányászok Szecsuanban fizetnek, ahol a heves esőzésnek köszönhetően a vízerőművek mindössze 13,15 Ft-ért tudják adni kilowattóránként az áramot.

További érdekes cikkeink:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.