Az Ebang bányászati eszközöket gyártó cég maga is bányászni fog

A NASDAQ részvénytőzsdéjén is kereskedett, kriptós bányászati eszközöket gyártó Ebang érdekes bejelentést tett nemrégiben. Eddig ugyebár a cég arról volt ismert, hogy széles körben igyekszik hardverekkel kiszolgálni a kriptóbányászati piacot. Most viszont úgy tűnik, hogy ők is meglátták, mennyivel nagyobb profit van a bányászatban magában. Ugyanis a cég bejelentése szerint a saját gépeivel bitcoint fog bányászni a közeljövőben. Közzétettek egy sajtóközleményt, ebben olvashatóak további részletek.

Az Ebang bányászati cégből blokklánc-vállalat akar lenni

Eszerint az Ebang nem fog leállni a gépek gyártásával, csak indít egy új bányászati üzletágat. És bár alapvetően a saját gépeit fogja használni, a közlemény nem zárja, hogy más cégektől is vásárolnak, sőt bérelnek. A cég vezetője, Dong Hu szerint ezzel a döntéssel növelni tudják a kriptovaluták világából származó bevételeiket és bővíthetik termékkínálatukat is. A cél tehát egyértelmű: hardvergyártóból blokklánc-vállalattá válni. A döntést jóvá is hagyta az igazgatótanács, így most már csak az időtényező a kérdés, hogy mikor jelenik meg az Ebang számítási kapacitása a bányászati szektorban. Az idő azért is kérdéses, mert a cég adatközpontokat is fel akar építeni a farmok számára, ami szintén időbe fog telni.

De az Ebang tényleg komolyan gondolja, hogy blokklánc-vállalattá válik, hiszen még tavaly decemberben jelentették be, hogy kriptótőzsdét fognak indítani 2021. áprilisában, azaz rövidesen. Azért a sajtóközleményben is ott áll a megszokott formában, hogy ez csak egy terv, akár az is megtörténhet, hogy nem lesz belőle semmi. Ettől függetlenül azért a befektetők és részvénytulajdonosok is látják, hogy milyen jövő várhat az Ebangra. Hiszen már 10 dollár felett van a cég részvényeinek árfolyama, ami pár hét alatt 44%-os emelkedést jelent. De tökéletesen mutatja a kriptópiacokon zajló folyamatokat, hogy más tőzsdén kereskedett, bányászati eszközöket gyártó cégek még ennél is jobban tudtak bővülni. Például a Canaan 205%-ot emelkedett az idei évben. Mondjuk ezt ne csodáljuk, hiszen a cikk írásának pillanatában a bitcoin, a legnagyobb kriptovaluta árfolyama az 53 ezer dollárt súrolja. A bányászok számára pedig ez egyet jelent a növekvő profittal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.