Bennfentes kereskedéssel vádolják a volt Bakkt vezért

Kelly Loeffler szenátor, a Bakkt bitcoin határidős platform alapítója és az Intercontinental Exchange (ICE) elnökének felesége, több millió részvénytől szabadult meg még a koronavírus okozta zuhanás előtt, írja a Daily Beast.

A nyilvánosságra hozott adatok alapján Loeffler január 24-én adott el először részvényeket, ugyanazon a napon, mikor az amerikai szenátus egészségügyi bizottságágában (aminek tagja ő is) nem nyilvános megbeszélést tartottak a koronavírus helyzetről. A 24-ei értékesítését több másik is követte.

Az első tranzakció keretében a Resideo Technologies részvényeitől szabadult meg 50 001 és 100 000 USD értéken. Azóta a vállalat részvényárfolyama több mint a felével esett.

Pár nappal később likvidálta a Comcast Corporation, Keysight Technologies, a Ross Stores és más cégek részvényeit, ezzel 1 275 000 és 3 100 000 USD-t keresve.

Kezdetben Loeffler az értékesítési tranzakciókat a férje, Jeffrey Sprecher neve alatt tüntette fel, aki az említett Intercontinental Exchange alapítója, elnöke és vezérigazgatója, valamint a New York-i Értéktőzsde elnöke. A múlt héten azonban módosított a vagyonbevallásán, kiegészítve, hogy a részvények közös tulajdonban voltak.

A módosított jelentés összesen 22 tranzakciót sorol fel. Egy másik időszakos jelentésben, amelyet március 12-én nyújtott be, már 25 ügylet szerepel, 23 részvény eladás és két vásárlás. A részvények többsége amitől megszabadult óriásit zuhant a piaci összeomlás során.

Loeffler a Twitteren írja: “Ez egy nevetséges és alaptalan támadás. A portfóliómra vonatkozóan nem hozok befektetési döntéseket. A befektetési döntéseket több harmadik féltől származó tanácsadó hozza meg, a férjem vagy a férjem ismeretségi körének bevonása nélkül.”

Loefflert még januárban nevezték ki Georgia állam szenátorának. Aktívan részt vesz a határidős árupiaci bizottság (CFTC) munkájában, ami a férje társaságát, az Intercontinental Exchange-t is szabályozza.

Loeffler eddig a második amerikai szenátor, akiről megállapították, hogy milliókért adott el részvényeket még a piaci összeomlás előtt. Richard Burr szenátor, aki a szenátus hírszerző bizottságának elnöke, állítólag 500 000 és 1,5 millió dollár között értékesített részvényeket.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.