Top 20 lista: a kriptovilág legbefolyásosabb emberei 2020-ban

A 2019- es év őrült utazás volt a kriptovilág számára. Néhány fontos esemény a hosszú listáról: a Facebook bejelentette, hogy kibocsájtja saját kriptovalutáját, a Libra-t és digitális tárcáját, a Calibra-t, az Egyesült Államok Kongresszusa kikényszerítette a projekt moratóriumát, Kína beállt a digitális pénzek mögé, Craig Wright pedig megkísérelte a bitcoin fehér könyvének és a Bitcoin 0.1 kódjának regisztrálását.

A top 20 legbefolyásosabb személyeinek a listája rendkívül sokszínű, a kripto-innováció a világ minden sarkát elérte. 2019-ben technológusok, befektetők, politikai döntéshozók és látnokok is beléptek a kriptovilágba, melynek köszönhetően egy érdekes év lett a kriptovaluta jóváhagyása és szabályozása szempontjából.

2019 év végén lerántották a leplet a kriptovaluták és a blokklánc legfontosabb évtizedéről. Az elmúlt 10 év alatt a Bitcoin elképesztő projektek széles skálájához vezetett, és a kriptoinnováció a világ minden sarkában megjelent – A top 20 legbefolyásosabb emberének a listája sokszínűbb mint valaha.

Amint azt az elmúlt 12 hónapban is láthattuk, a világ legnagyobb intézményei és vállalkozásai aktívan törekednek a blokklánc-technológia alkalmazására, hogy javítsák az általuk kínált szolgáltatások minőségét.

Mivel a kriptovilág influenszerei a Föld minden táján megtalálhatók, 2020 várhatóan izgalmas év lesz a tömeges blokklánc bevezetése szempontjából.

Íme a top 20 lista szereplői:

1. Changpeng Zhao, CZ

a Binance alapítója és vezérigazgatója – a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje kereskedési volumen szerint. A Binance a múlt évben nagyon aktív volt. Kifejlesztett olyan új termékeket és szolgáltatásokat, mint például a DEX, az országspecifikus tőzsdék, vállalati akvizíciók, sőt még a kormányokat is támogatta a kriptográfia bevezetésével.

2. Jihan Wu

a Bitmain, a világ legnagyobb bitcoin-bányászattal foglalkozó számítógépes chip-társaságának újbóku vezérigazgatója és társalapítója. Októberben a Bitmain bejelentette, hogy elkezdi a világ legnagyobb bitcoin-bányászati üzemének építését.

3. Jack Dorsey

a Twitter és a Square társalapítója és vezérigazgatója. Dorsey a kezdetek óta a Bitcoin támogatója.

4. David Marcus

a Facebook Libra csapatának vezetője – digitális valuták használatát vezetheti be az aktív Facebook felhasználók milliárdjai számára. David a PayPal elnöke volt, 2017 óta pedig a Coinbase igazgatóságának tagja.

5. Brian Armstrong

a Coinbase, a világ vezető kriptotőzsdéjének alapítója és vezérigazgatója. Víziója nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a kriptovaluta mainstream legyen.

6. Vitalik Buterin

az Ethereum alapítója és nemzetközileg elismert programozó.

7. Winklevoss testvérek – Tyler és Cameron

a Gemini és Winklevoss Capital társalapítói.

8. Roger Ver, a Bitcoin Jézus

Elsők között fektetett bitcoinba. A bitcoinokkal kapcsolatos startupok és a bitcoin támogatója. Ő a Bitcoin.com tulajdonosa.

9. Justin Sun

a TRON alapítója és vezérigazgatója, valamint a BitTorrent és az UTorrent tulajdonosa. 2019-ben, Justin aukción nyert egy ebédet Warren Buffett-tel. Nem lett belőle semmi. Hiperinfluenszer, a semmiből is hírt csinál, hogy növelje a TRON elfogadottságát és a TRX árfolyamát.

10. Charlie Lee

rendkívül fontos és tartós hatást gyakorolt a blokklánc iparra. A Litecoin alapítója és nemzetközileg elismert szakértő.

11. Kelly Loeffler

nemrégiben lett Georgia állam legújabb szenátora. Korábban a Bakkt (ICE leányvállalata) vezérigazgatója volt, amelynek célja az intézmények és a kereskedők digitális eszközökhöz való hozzáférésének javítása. Miután 2019. szeptemberében elindította a Bitcoin Futures-t, a Bakkt az első hónapban elérte a 37 millió dolláros havi csúcsot.

Loeffler a Georgia Power Company igazgatótanácsának volt tagja mielőtt az ICE (International Exchange) vezetőségéhez csatlakozott.

12. Nick Szabo

az okosszerződés megalkotója, amely lehetővé teszi a kriptovaluták generálását. Jogi és számítástechnikai ismereteit felhasználva létrehozta az alapjait a kriptográfiai világnak, a legkorábbi kriptovaluta, a Bit Gold formájában.

13. Adam Back

egy brit kriptográfus, cypherpunk és titkosító. A Blockstream vezérigazgatója és a hashcash feltalálója, ami a Bitcoin által használt, proof-of-work rendszer.

14. Joseph Lubin

a blokklánc iparág egyik legbefolyásosabb és legismertebb embere. Az Ethereum társalapítója és a Consensys alapítója.

15. Charles Hoskinson

az egyik legismertebb blokklánc gondolkodó és fejlesztő. Az IOHK vezérigazgatója és Cardano megalkotója. Sokan munkáját a blokklánc technológia alappillérének tekintik.

16. Leon Li

a Huobi Global alapítója és vezérigazgatója, ami a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje volt 2013 és 2017 között.

17. Arthur Hayes

a BitMEX társalapítója és vezérigazgatója, amely a Bitcoin származékos kereskedési piac.

18. Andreas M. Antonopoulos

a kriptovilág egyik vezető gondolkodója és előadója. Nemzetközileg elismert író, előadó és kriptovaluta szakértő.

19. Fred Ehrsam

a Paradigm nevű kriptovállalati eszközbefektetési vállalkozás társalapítója. A Paradigm előtt Ehrsam a Coinbase társalapítója volt, korábban pedig a New York-i Goldman Sachs devizakereskedőjeként dolgozott, ahol kereskedett és a Goldman elektronikus piaci platformját irányította.

20. Herbert Sim, a Bitcoin Man

a Bitcoin Láncával vált ikonikus alakká. A Crypto Chain University alapítója – a világ első, 2010-ben létrehozott blokklánc és kriptográfiai kutatási anyagainak tárháza.

Herbert több blokklánc-projekt angyal befektetője is – FortuneZ, Future1Exchange, TaoDust, Karuschain, GLBrain, TEVEL. Korábban a Huobi Global működési igazgatója, a Cryptology marketing igazgatója, valamint a Forbes és a Huffington Post munkatársa volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük