Teszteli a Starbucks a Bakkt kriptós fizetési megoldását

Néhány felhasználó számára már elérhető a Starbucks alkalmazásában a “Bakkt Cash” kriptovaluta utalási opció. A Bakkt bitcoin határidős tőzsde anyavállalata, az International Exchange, még 2018-ban jelentette be partnerségét a Starbucks kávézólánccal.

A Bakkt Cash egyelőre béta verzióban érhető el korlátozott számú felhasználó számára. A közleményben ugyanakkor megerősítették, hogy a Bakkttal kötött stratégiai partnerségi megállapodásuk továbbra is aktív, és dolgoznak a Bakkt dollár elszámolású digitális tárcájának integrálásán.

A Starbucks szerint egyedülálló pozícióban vannak a Bakkttal, hogy folyamatosan innováljanak és új fizetési módokat biztosítsanak fogyasztóik számára a vásárláshoz. A Bakkt elnöke, Adam White, a Twitteren jelentette be az integrációt.

A cég hétfői közleményben hűségpontok és bitcoinok integrálásáról is ír, arról, hogyan kombinálná a kriptókat a Starbucksban gyűjthető hűségpontokkal. Múlt év februárban már cikkeztünk a Bakkt ez irányú terveiről miután felvásárolta a Bridge2 hűségprogram fejlesztő céget.

A közleményben így áll:

“A Bakktnál széles perspektívákban gondolkodunk a digitális eszközökről. Függetlenül attól, hogy miles pontokról van szó a kedvenc légitársaságától, egy helyi élelmiszerbolt hűségpontjairól vagy vásárolt bitcoinokról, a Bakkt alkalmazása lehetővé teszi ezen eszközök összesítését egyetlen digitális pénztárcában.”

Arról nem szólnak a jelentések, hogy pontosan mikor lesz elérhető a szélesebb Starbucks vásárlói réteg számára a kriptós utalási funkció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.