Bitcoin cash stresszteszt – a napi 2.1 millió tranzakció nem okozott díjnövekedést

A BitInfoCharts adatai alapján a bitcoin cash hálózat egy friss kezdeményezés hatására 2.1 millió tranzakciót bonyolított le 2018. szeptember 1-én.

A stresszteszt a közösség fejéből pattant ki és célja, hogy minél több tranzakciót generáljon 24 óra leforgása alatt azért, hogy kiderítse hol vannak a bitcoin cash hálózat korlátai. Egy másik cél, hogy friss adatokkal szolgáljon a fejlesztőknek és vállalkozásoknak a szolgáltatásaik és dappjaik futtatásához.

A szeptember elsején lezajlott közösségi kezdeményezés kapcsán a szervezők elmondták, nem az utolsó és szeretnék, ha évente megrendezésre kerülne.

Az eredmény imponáló ugyanis a kezdeményezés hatására szeptember elsején a teljes tranzakciószám 63 százalékáért a BCH felelt, amit követett az ETH majd a BTC.

Bitcoin cash stresszteszt - 2.1 millió tranzakció 24 óra leforgása alatt

A blokkonkénti tranzakciószám is óriásit ugrott. A Coin Dance statisztikája szerint 14 300 mikrotranzakciót ‘zsúfoltak’ egyetlen blokkba, ami majdnem 10-szerese a bitcoin átlagos 1500 tranzakciójának blokkonként. Volt olyan periódus is, mikor a blokkonkénti tranzakciószám a ~25 000-et is elérte (a Fork.lol statisztikája alapján, 2. kép), mely 170-szerese az átlagos 150-160 bitcoin cash tranzakciószámnak blokkonként.

A tranzakciós díjak tekintetében sem történt különösebb változás. A bitcoinnál megszokhattuk, hogy ha megnövekedik a tranzakciószám, akkor egyben növekedik a tranzakciók konfirmálási ideje és a tranzakciós díjak is. Sőt, egy kissé csökkent is a BCH TRX díj 0.002 USD-ről 0.0017 USD-re.

A szoftvermérnök Jameson Loop egy tweetjében úgy kommentálta, a bitcoin cash stressz teszt “sikeresen tönkre vágta a különböző tranzakció és mempool megjelenítőket.”

A bitcoin cash ára a stresszteszt eredményeit kifejezetten pozitívan vette és szeptember elsején az 536 dolláros árfolyamról egészen ~639 dollárig erősödött mára virradóra. Ez több mint 20 százalékos erősödés a hétvége alatt.

A stresszteszt épp jókor jön az igazi bitcoinnak kikiáltó múlt év augusztusi hard fork révén létrejött BCH közösségnek. Egy októberi frissítés miatt a közösség megosztott és nem mindenki támogatja az elképzelést, hogy a bitcoin cash-t token platformmá tegyék hasonlóan az Ethereumhoz vagy a Cardano-hoz, mely segítségével decentralizált applikációk fejlesztése előtt nyílna meg az út.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük