Berágott egy kriptobefektető, fel akarta gyújtani a kriptotőzsde irodáját

A dél-koreai rendőrség múlt csütörtökön letartóztatott egy 40 éves kriptokereskedőt, aki megpróbálta felgyújtani egy tőzsde ügyfélszolgálati központját – írja a Korea Joon Ang Daily.

A helyi rendőrséget többen értesítették, hogy egy férfi üzemanyagot öntött az Upbit kriptotőzsde ügyfélszolgálati irodájára a dél-koreai fővárosban és azzal fenyegetőzik, hogy felgyújtja. A meg nem nevezett személy azt mondta a hatóságoknak, hogy feldúlt volt, miután a kriptotőzsdén pénzt veszített.

A helyi média először arról számolt be, hogy a férfi gyúlékony anyaggal locsolta le magát, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát és az Upbit épületét is. Később azonban azt nyilatkozta a rendőrség, hogy a férfi magával nem akart végezni, csak az épületet akarta megsemmisíteni.

A kriptokereskedők frusztráltak a dél-koreai szabályozás miatt

A múlt hónapban az Upbit a járvány miatti hosszú zárva tartás után újra megnyitotta személyes ügyfélszolgálati központját Szöul déli részén. Az úgynevezett Upbit Lounge azért jött létre, hogy segítsen a Know-Your-Customer (KYC) szabályokkal küszködő ügyfeleknek.

Az Upbit a felhasználók beáramlását tapasztalta a számos kisebb kriptopénz-tőzsde kényszerű bezárását követően. Jelenleg több mint 6 milliárd dolláros napi kereskedési volument kezel, ami a dél-koreai azonnali kriptokereskedelem mintegy háromnegyedét teszi ki.

Szeptemberben Dél-Korea kriptotőzsde szabályozása nyomán a több mint hatvan váltóból mindössze négy kriptopénz tőzsde maradt: Upbit, Bithumb, Coinone és Korbit.

Az ország új pénzmosás elleni szabályai szerint a tőzsdéknek elismert bankokkal kell együttműködniük, és biztosítaniuk kell, hogy minden kriptokereskedőnek legyen megfelelő bankszámlája a valódi nevén. Az új szabályoknak megfelelni nem tudó tőzsdék egyszerűen kénytelenek voltak bezárni, és felhasználóik általában az ország négy legnagyobb platformja felé vették az irányt.

A Korea Joon Ang Daily szerint a megmaradt kriptotőzsdék és kereskedőik közötti nyilvános kapcsolatok feszültek.

Kim Hyeong-jung, a Koreai Egyetem információbiztonsági professzora kifejtette, hogy sok kriptobefektető megégette magát a szűk keresztmetszet miatt.

“Mivel az Upbit ügyfelei exponenciálisan nőttek, amikor a kis tőzsdék bezártak, az ellenőrzési folyamatokat, például az ügyfelek személyazonosságának ellenőrzésére vonatkozó KYC-szabályokat elsiették és nem megfelelően hajtották végre” – jelentette ki Kim Hyeong-jung.

“Végső soron az egyszerű befektetők azok, akik a legnagyobb kárt szenvedik el, de ezek az emberek csak saját magukat hibáztathatják, még akkor is, ha ez nem közvetlenül az ő hibájuk.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.