A BitFury kínai piac nyitásához 30 millió dollár finanszírozást szedett össze, ezzel a legtőkeerősebb bitcoin startup lett a világon

BitFury kínai terjeszkedéséhez 30 millió dollárt fektetett be a Credit China Fintech csoport a hardver üzletágba. A kapcsolt vállalkozás elősegíti majd a hardver értékesítést az erős verseny alatt álló kínai piacon, ahol jelenleg a BitMain a domináns hardver gyártó vállalat.

A BitFury kínai piacnyitása

A BitFury bitcoin bányászgépeket értékesít majd KínábanA kínai piac nyitás kapcsán a bitcoin bányászathoz szükséges hardvereket nagy bányász közösségek részére értékesítik majd. A magán befektetők feltehetően továbbra is vásárolhatnak majd közvetlenül online gépeket a BitFurytől ugyanúgy ahogy a BitMain esetében is.

A Credit China Fintech csoport ügyvezető igazgatója,  Phang Yew Kiat jelentette be, hogy a szövetség mellett dolgoznak egy blokklánc alapú fizetési rendszeren is. Egyelőre még fejlesztés alatt van a termék, de hamarosan megkezdik a teszteket. Az még nem derült ki egyelőre, hogy az új prototípus a bitcoin blokkláncot fogja használni, amin a BitFury bányász gépei is dolgoznak. Vagy pedig az is lehet, hogy a két cég együttműködéséből egy új blokklánc fog születni.

A legtőkeerősebb bitcoin startup lett a BitFury

Az új szövetség keretein belül a Hong Kong-i székhelyű Credit China Fintech Holding segíti majd a BitFury blokklánc technológiájának terjedését Kínában. A kínai vállalat 30 millió dollár értékben vásárolt részesedést a BitFury cégben és mostantól mindkét vállalat értékesíti majd a bányászathoz szükségek felszereléseket. Ez az első lépés a Bitfury kínai piac nyitásában.

Kapcsolatépítés a siker kulcsaA 30 millió dolláros tőkeemeléssel a BitFury mostanáig összesen 120 millió dollárnyi finanszírozást gyűjtött össze. Ezzel a legtőkeerősebb bitcoin vállalattá nőtte ki magát a világon. A korábbi 90 millió tőkét négy körben szedték össze különböző kockázati tőke vállalatok befektetéseivel. Az első finanszírozási körben 20 millió dollárt fektetett be a cégbe Bill Tai kínai milliárdos.  A Grúziából indult startup ma már Washingtonban tartja a székhelyét.

Ha eddig bárki is kételkedett benne, hogy a siker kulcsa a kapcsolatépítés, vessen egy pillantást a BitFury bitcoin cégre. A kripto startup egyik-e a legellentmondásosabb bitcoin vállalatoknak, mert számtalan politikai szállal kötődnek kormányokhoz. Legutóbb a grúz kormánnyal kötött stratégiai megállapodást az ingatlan nyilvántartás blokklánc alapokra helyezéséről. A cég kezdetben bitcoin bányászathoz kapcsolódó hardvert gyártott. 2016-ban átalakították a profiljukat és ma már, mint blokklánc infrastruktúra szolgáltatóként számos további szolgáltatást nyújtanak ügyfeleiknek a bitcoin és a blokklánc világában. Emellett folyamatosan finanszíroz különböző kutatásokat és fejlesztéseket a blokklánc technológiához kapcsolódó hardverek és szoftverek terén egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük