Beújított a Twitter: BTC és ETH árindexeket adott a keresési funkcióhoz

A Twitteren a “$Bitcoin”, “Bitcoin ár” és “BTC ár” keresések árfolyamdiagramot jelenítenek meg.

A Twitter közösségi médiaplatform egy új kriptofunkcióval bővült, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a bitcoin (BTC) és az ether (ETH) árfolyamát egyszerűen a nevük vagy a ticker beírásával keressék a keresőfülön.

Az új funkció a “$Cashtags” továbbfejlesztése, és a Twitter Business fiókja jelentette be december 21-én.

Az új megoldásnak hála valahányszor egy főbb részvényre, tőzsdén kereskedett alapra vagy kriptopénzre keresel rá, egy linket láthatsz, mely nemcsak a keresési eredményeket jeleníti meg, hanem a kriptovaluták árfolyamdiagramját is.

A mai nap folyamán Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója retweetelte az új funkció bejelentését, és azt írta, hogy ez az “egyike a pénzügyi Twitterre érkező számos termékfejlesztésnek”.

Jelenleg csak a bitcoin és ether keresésekkel jön be az árfolyamdiagram, más kriptovaluták, mint például a Musk által istenített dogecoin esetében még nem működik a szolgáltatás.

A Twitter Business azonban úgy fogalmazott, hogy várhatóan az elkövetkező hetekben bővíti a tickerek lefedettségét és javítja a felhasználói élményt.

Jane Mastodon Wong technológiai blogger december 21-én 158 700 Twitter-követőjének megjegyezte, hogy a grafikonok a TradingView kereskedési elemző platformról származnak.

Az árdiagramok tartalmaznak egy “View on Robinhood” linket is, amelyre a bal alsó sarokban lehet kattintani. Ez arra utal, hogy a kereskedési platform összefogott a Twitterrel az integráció érdekében. A Twitter és a Robinhood azonban nem beszélt a köztük lévő partnerségről.

A hónap elején olyan pletykák kezdtek el keringeni a neten, hogy a Twitter létrehozhatja saját natív kriptopénzét, a Twitter Coint, amelyet a felhasználók a platformon történő fizetésekhez használhatnak. A pletykák azután kaptak szárnyra, hogy Musk megosztott egy képet, hogyan nézhet ki a “Twitter 2.0”, beleértve a kriptopénzalapú fizetések lehetséges integrációját a Twitteren.

Musk jövője a Twitteren azonban úgy tűnik, válaszúthoz érkezett, miután az ellentmondásos figura egy december 19-i Twitter-szavazáson megkérdezte a Twitter-felhasználókat, hogy lemondjon-e a cég vezérigazgatói posztjáról. A 17 502 391 szavazó 57,5 százaléka szavazott igennel. Musk később hozzátette, hogy “lemondok a vezérigazgatói posztról, amint találok valakit, aki elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát!”.