Bevásárolt az amerikai bitcoin bányászfarm: 17 600 gépet vett

A bitcoin blokkjutalom felezés ellenére 17 600 bányászgépet vásárolt az amerikai Core Scientific. 

Alig több mint egy hónappal a bitcoin blokkjutalom a felére csökkent. Ennek ellenére a Core Scientific hatalmas rendelést adott le a bajba jutott kínai bitcoin bányászgépeket gyártó vállalatnál, a Bitmain-nél. Az amerikai bitcoin bányászati ​​farm egész pontosan 17 595 bitcoin bányászgépet vásárolt, ami azt jelenti, hogy ezzel a Core Scientific fog rendelkezni a legtöbb Bitmain S19 géppel a világon.

Az S19 a Bitmain legújabb és legerősebb bitcoin bányász masinája. A bitcoin bányászok nagy teljesítményű, kifejezetten erre a célra épített számítógépeket használnak, amellyel megerősíthetik a Bitcoin blokklánc tranzakcióit. A bányászokat bitcoinnal jutalmazzák a számítási szempontból bonyolult rejtvények megoldásáért. Május 11-én a bitcoin blokkjutalom feleződött, vagyis a bányászati ​​társaságok bevételei a felére csökkentek. Ezt pedig azzal tudják ellensúlyozni, ha új, hatékonyabb és energiatakarékosabb bányászati gépeket vásárolnak. Új eszközök használatával versenyképesek tudnak maradni a bitcoin bányászat piacán.

Amerikai kontra kínai bányászat

A Core Scientific az egyik legnagyobb bányászati ​​vállalat az Egyesült Államokban. A cég bányászgépei több mint 450 megawatt energiát fogyasztanak és nemcsak bitcoint, hanem más kriptovalutákat is bányásznak.

“A piacon egyedülálló hosszú távra szóló villamosenergia szerződésekkel és a legerősebb bányászgépekkel, a Core Scientific jó helyzetben van, így ügyfelei digitális bányászati ​​igényeit lényegesen gyorsabban ki tudja elégíteni a versenytársaknál”, nyilatkozta Kevin Turner, a Core Scientific elnöke és vezérigazgatója. A legtöbb bitcoin bányászfarm amúgy Kínában található, ahol az üzemeltetési költségek sokkal alacsonyabbak. Ennek oka az, hogy a bányászfarmok olcsó vízenergiát használnak az esős évszakban.

A Bitmain, amelytől a Core Scientific a bányászgépeket vásárolta, nehéz helyzetben van. Két alapítója, Wijan Wu és Micree Zhan között ugyanis vita alakult ki. Az üzletemberek közötti nézeteltérés komolyan veszélyeztette az új bányászgépek gyártását és kiszállítását. A következő négy hónapban a Bitmain folyamatosan szállítja majd a legyártott gépeket a Core Scientific-nak. Az amerikai vállalat tegnap azt állította, hogy első bányászgépeket még ma üzembe helyezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük