Az IT-óriás Fujitsu “bevezetésre kész” blokklánc termékek készítését vállalja

Az IT-óriás Fujitsu új tanácsadói szolgáltatást indít, ami vállalja, hogy öt nap alatt “bevezetésre kész” MVP-t (minimális életképes terméket) tesz az asztalra.

A Register értesülése szerint a szolgáltatás ára 9 900 eurótól indul és magában foglal egy blokklánc talpalót kezdőknek, a termék javasolt felhasználási területeinek ismertetését és az ötödik napon egy prototípust is mellékelnek.

Innen az ügyfelek dönthetnek úgy, hogy még több pénzt leszurkolva a cég továbbfejleszti a terméket vagy úgy hagyják ahogy van.

Chris Pilling, a Fujitsu Blockchain Innovációs Központjának vezetője a következőket nyilatkozta: “Nagyszerű lenne azt mondani, igen, itt a piacképes termék és szeretnénk egy globális blokklánc csapatot a fejlesztésére … [de egyelőre csak] azt tesszük lehetővé az ügyfeleknek, hogy otthon játszhassanak a prototípussal. “

Ez a “piacképes” megközelítés, ellentétben a koncepcióképes megközelítéssel lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy olyan üzleti folyamatokat futtathassanak, amelyek “üzleti érték” megteremtésére fókuszálnak és nem esnek bele a blokklánc projektek közös csapdáiba, fejtette ki Frederik de Breuck, a Blockchain Innovation Centre vezetője.

A szolgáltatás általános célja, hogy gyorsan indítsanak el új blokklánc fejlesztéseket vagy hogy javítsák a már fejlesztés alatt álló projekteket.

A Fintech Finance oldalnak de Breuck elmondta:

“Az ügyfelek magas szintű érdeklődése hatására hoztuk létre ezt a bevezetésre kész csomagot, de nem csak az ügyfelek blokklánc fejlesztéseink elindításához, hanem a meglévő projektek felülvizsgálatához és fejlesztéséhez is. Az EMEIA [Európa, Közel-Kelet, India és Ázsia] régióban azonnal elérhető a szolgáltatás és azt várjuk, hogy az értékelés nagy hatással van a blokklánc potenciáljának üzleti célú alkalmazása terén.”

A japán multinacionális vállalat, a BankingTech szerint már közel 50 szabadalommal rendelkezik a blokklánc technológia területén. Ezenkívül az elmúlt évben több különböző blokklánc alapú szolgáltatást, mint adattárolási és adatcsere platformot, is elindított.

A Hyperledger blokklánc konzorcium alapító tagjaként, a Fujitsu jelenleg a csoport Fabric termékének piaci bevezetését segíti. A nagy teljesítményű felhasználási esetek tranzakcióinak felgyorsítására szolgáló megoldás platformjának fejlesztése az év végén fejeződik be.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

***FIGYELEM! A Ledger Blue offline walletet kivonják a forgalomból és csak a vállalati ügyfelek számára lesz kapható! Az utolsó 10 000 darabból még lehet vásárolni 229$ dollárért.***