Bill Gates a Napot akarja elhomályosítani a globális felmelegedés miatt

A Harvard Egyetem tudósai által kezdeményezett projekt, amelynek a lényege, hogy fényvisszaverődéssel akarják visszafordítani a globális felmelegedést, és ezzel elhomályosítani a Napot, úgy tűnik, hogy Svédországban csendben egy következő fázisba ér.

A Reuters tudósítása szerint a Harvard projekt, amelynek támogatói között találjuk a Microsoft alapító Bill Gates-t is, most valós körülmények között akarja letesztelni ezt az ellentmondásos projektet. Az elképzelés szerint “a globális felmelegedés megállítható, ha apró részecskék szórunk szét az atmoszférában, amelyek visszavernék a napfény sugarait”.

Svédországban egy hőlégballont terveznek útjára indítani. Kezdetben még nem szórna szét semmilyen részecskét az atmoszférában. De lehetne kísérletezni vele, és meg lehet tenni az első lépéseket annak érdekében, hogy a projekt 2021 őszén vagy 2022 tavaszán megvalósulhasson. A kísérlet szerint akár 2kg mennyiségű nem mérgező kalcium-karbonát port is kiengednének az atmoszférába köbméterenként.

elhomályosítani

Bill Gates terve, hogy homályosítsuk el a napot egy rossz ötlet

Bill Gates az élő példája, hogy azért, mert valamikor létrehoztál egy okos dolgot, amely megváltoztatta a világot, nem jelenti azt, hogy minden tetted helyes cselekedet.

Istent játszani, és elhomályosítani a napot, és közben azt gondolni, hogy ez nem okoz majd drasztikus és kiszámíthatatlan problémákat igenis nagyon veszélyes dolog.

A projekt a Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx) nevet viseli. A Reuters írása szerint ez a projekt egy olyan dologgal játszik, amely potenciális nagy és nehezen előrejelezhető kockázatot okozhat. Ilyen lehet például a globális eső- és felhőrendszerek átalakulása.

Niclas Hällström, egy svéd zöld think-tank társaság igazgatója szerint nem lehet úgy tesztelni, hogy “elindítasz egy bombát, és azt mondod, hogy ez nem fog semmi kárt okozni.”

Gates szerint a COVID-19 után élet nem tud visszatérni a normális kerékvágásba 2022 előtt

Bill Gates az elmúlt napokban azzal került be ismét a hírekbe, hogy véleménye szerint a járvány miatti szigorításokat és lezárásokat végig 2021-ben fenn kellene tartani. A bárokat és éttermeket a következő hat hónapban sem szabadna megnyitni, javasolja.

Természetesen nyáron már közelebb leszünk a normális élethez mint ma. De még 2022 elején is nagy problémák lehetnek, ha nem segítjük a világ összes országát abban, hogy legyőzzék a vírust. Ehhez a lakosság több mint felét be kell oltani a vakcinával,” nyilatkozott Gates a CNN műsorában.

Sokan azonban nagyon kivannak már a lezárásoktól és korlátozásoktól. Egyre több az elégedetlenség mindenhol, mert az emberek szeretnék visszakapni a régi életüket. Nem biztos, hogy mindenki támogatná Bill Gates javaslatát a korlátozások fenntartásával kapcsolatban.