Bill Gates és Jeff Bezos újabb vállalkozásban látta meg a potenciált

Bill Gates és Jeff Bezos is felsorakozott egy startup mögé, és a világ legismertebb milliárdosaival közösen 15 millió dollárt fektettek be az elektromos járművekben használt fémek felkutatásába.

A napjaink legfontosabb nyersanyagira éhes KoBold Metals a Bluejay bányavállalat társaságában most fémekre készül vadászni Grönlandon. A cél, hogy minél több nikkelt, rezet, kobaltot és platinát találjanak a Disko-Nuussuaq projekt keretében. A KoBold egyébként a mesterséges intelligenciára, a számítástechnikára és gépekre támaszkodik az elektromos járművekhez szükséges alapanyagok keresésében, a projekt finanszírozásáért „cserébe” pedig 51 százalékos részesedéssel jutalmazzák.

Ami azt illeti, nem is csoda, hogy ekkora a fémek iránti érdeklődés, az elektromos autók népszerűsége ugyanis elég komolyan megdobta a piac hírnevét. Nem meglepő tehát, hogy a világ milliárdosai – többek között a Bloomberg alapítója, Michael Bloomberg, a Bridgewater Associates fedezti alapkezelőfeje, Ray Dalio, a kockázati tőkebefektető, Andreessen Horowitz és a norvég energiavállalat, az Equinor is – igencsak komoly potenciált látnak a projektben.

A Disko-öböl régiójában a történelem során olyan ritka eseményeket figyelhettünk meg, amelyek világszínvonalú akkumulátor fémek létrehozásához járulhattak hozzá” – jelentette ki Kurt House, a KoBold vezérigazgatója.

A Disko projekt keretében lehetőség nyílik arra, hogy világszerte jelentős akkumulátor fémeket találjunk” – tette hozzá Bo Møller Stensgaard, a Bluejay vezérigazgatója.

Amúgy azt érdemes megjegyezni, hogy Gates rendszeresen arról papol mivel lehetne megvédeni a Földet, csökkenteni a klímaváltozás következményeit, aztán lám-lám kiderül, hogy korábban már az ezekkel a megoldásokkal foglalkozó vállalatokba fektetett egy rakás pénzt. Lásd a műhúsról szóló vészjósló megjegyzéseit, mely után napvilágot látott a hír, hogy előtte egy chicagói műhúst gyártó vállalatba tolt több millió dollárt.

Forrás: Business Insider

Kapcsolódó cikkeink: 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük