Binance CEO: a specializált blokkláncoké a jövő

A Binance CEO és alapítója, Changpeng “CZ” Zhao a héten a Fortune magazinnak adott egy interjút a blokklánc és kriptopénzek jövőjéről. CZ kriptotőzsdéje pillanatnyilag a legnagyobb, napi kereskedési volumene 300 millió USD, havi látogatószáma 50 millió.

A jövő még nem érkezett el, de decentralizált lesz

A Binance a héten vásárolta fel a Trust Wallet nevű nyílt forráskódú decentralizált token walletet, amelynek az előnye, hogy böngészőként is használható decentralizált applikációk keresésére.

A dAppok egyelőre nem örvendenek átütő sikernek, ami főképp a korlátozott funkcionalitással és a szegényes felhasználói élménnyel magyarázható. A Binance CEO szerint ez hamarosan változni fog…

Meglátása szerint a blokklánc alapú alkalmazások először az üzenetküldő és közösségi médiába törnek be, amit követnek a teljes körű web-kereskedelmet kínáló blokktech megoldások. Ennek előmozdítására lépett partnerségre Máltával a Binance, hogy közösen egy decentralizált bankrendszert fejlesszenek.

Specializált blokkláncok visznek mindent

A Binance CEO egyik következő meglátása az okos szerződésekre vonatkozott. Az olyan blokkláncok mint az Ethereumé, kiváló a dAppok hosztolására még annak ellenére is, hogy a riválisai (NEO, QTUM, Lisk, Cardano) sok esetben jobbak és gyorsabbak. De alapvetően CZ szerint az általános okos szerződéseket kínáló blokkláncok túlságosan lassúak lesznek.

Elképzelése szerint több ezer specializált főkönyv fog létezni, amelyek egyetlen adott célt szolgálnak. Külön kitér a Komodo és a Tendermint projektekre, amikkel pontosan ilyen specializált blokkláncokat lehet létrehozni.

Mindenki számára van hely

A Binance üstökös szerű felemelkedését látva sokan azt hihetik, a korábbi vezető Coinbase és a Binance között óriási a rivalizálás. CZ szerint koránt sincs így, sőt, inkább kölcsönös a szimpátia.

Hozzáteszi, a Binance nem akar a Coinbase-el vagy a Geminivel versenyezni az Egyesült Államokban a magas ügyvédi és lobbi költségek miatt. Jobban érzi magát olyan helyeken mint Málta, ahol egy sokkal direktebb kapcsolatot tud kiépíteni az adminisztrációval.

“A fejlett piacokon sokkal több pénzt lehet csinálni, de nagyobb a szabályozás és a verseny is,” magyarázta a Binance CEO. “Nem akarunk a Coinbase-el és a Geminivel versenyezni. Az ottani stratégiák rengeteg ügyvédet és lobbit igényelnek.”

Hozzáteszi, becsüli a két kripto vállalat munkáját amiért lefektették különböző országokban a kriptovaluta kereskedelem alapjait.

Vékony jégen táncol előrejelzésével a Binance CEO

Egy ilyen volatilis és dinamikus szektorban mint a kriptogazdaság CZ megállapításai olyan múlóak lehetnek, mint a nyári hó és csak az idő a tudója, mint hoz a jövő.

A korábbi eredményeit figyelembe véve (ami nem garantálja a jövőbeli sikereket), Changpeng “CZ” Zhao-nak van egy bizonyos fokú rálátása a kriptogazdaságra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük