A Binance csatlakozását mérlegeli a Facebook Libra projektjéhez


A múlt héten a Facebook bemutatta a rég várt Libra kriptopénzét és mit mondjuk, meglehetősen vegyesre sikerült a fogadtatása. Páran decentralizált farkasbőrbe bújt központosított ‘Zuckbucknak’, egyes szabályozók/pénzfelügyeletek pedig már be is idézték meghallgatásra a Libra kiagyalóit, hogy tisztázzák a projekt céljait.

Mindenesetre a közösségi média egyben bemutatta a nagyvállalati csomópontokat is, azt a 23 nagyvállalatot és szervezetet, melyek befizették a minimum 10 millió USD-t, hogy csomópontokká válhassanak. A 100-asra tervezett csomópont-csoport között ott figyel többek között a Visa, Uber, eBay, Vodafone, Coinbase és a Facebook is.

Az angol nyelvű CryptoPotato hírportál elcsípte Tel-Avivban egy interjúra a Binance stratégiai igazgatóját, Gin Chaot, aki elmondta, előfordulhat, hogy a Binance is csatlakozik a Facebook Libra csomópontok közé.

“Egyértelműen gondolkodunk rajta. Szóval nyitottak vagyunk a kihívásra. Hogy csomópontok leszünk vagy sem, az majd kiderül.”

A Libra fogja kikövezni az utat a Bitcoinnak a mainstreammé váláshoz?

Chao az interjú során beszélt a Libra hatásáról a kriptovaluta ökoszisztémára:

Jó dolog, ebben biztos vagyok. Minden egyes alkalommal, mikor egy Facebook súlyú, méretű, erőforrású és hatású vállalat elköteleződik, ezzel legitimálja mind a blockchain,t mind pedig a kriptovalutákat. Szóval attól függetlenül, hogy a Libra sikeres lesz-e vagy sem, már alapból jó dolog.

Megjegyezte, üdvözlendő, hogy a Facebook globálisan tekint az ökoszisztémára és a kriptopénzére.

“Jó, hogy globális oldalról közelíti meg. Benne lesz az USA dollár és egy más devizákból álló kosár. […] Szerintem a filozófiailag helyesen állnak hozzá, már ami a stabilcoint illeti.”

Chao úgy gondolja, a Libra lehet a legideálisabb kriptovaluta adoptációs eszköz amit eddig láttunk és egyben hozzájárul a hasznosságához. Emellett a Facebook libráért is elkezdheti értékesíteni szolgáltatásait és funkcióit.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.