Júliusban jelenése van a Facebooknak Washingtonban a digitális pénze miatt

Az Egyesült Államok banki, lakhatási és városi ügyekért felelős szenátusi bizottsága beidézte a Facebookot egy meghallgatásra az új kriptopénze, a Libra miatt. A hírt a CNN technológiai újságírója, Brian Fung, tweetelte közzé.

A meghallgatás keretében megvizsgálják a Facebook digitális pénzét és a személyes adatok miatt felmerülő aggályokat. A Kongresszus tagjai szorosabb gyeplőt kívánnak a Facebook nyakára erőszakolni a Libra miatt és egyben megosztottak a potenciális kockázatai miatt. Egyes képviselők a projekt azonnali leállítását követelik már most, két nappal a bejelentése után.

A kommentekre reagálva a Facebook képviselői azt nyilatkozták, nyitottak a törvényalkotók kérdéseire válaszolni.

A július 16-ra időzített meghallgatást reggel 10:00 órakor tartják EST idő szerint, bár arról még nincs szó, hogy kiket fognak meghallgatni a Facebooktól. A meghallgatást élőben lehet követni a YouTube-on.

A banki biztosság volt az, ami múlt hónapban egy nyílt levelet intézett a Facebookhoz a Libra digitális pénzzel való szándékáról kérdezve. A nyílt levélben felszólították a vállalatot, hogy tisztázza működését és a közösségi média interakcióját a szabályozó hatóságokkal és pénzfelügyeletekkel a digitális pénz kapcsán.

A Facebooknak eddig látszólag nem volt ideje reagálni a nyílt levélre. A meghallgatás hírére reagálva a 2020-as elnökválasztás jelöltje, Elizabeth Warren, azt tweetelte, hogy a “Facebooknak túl nagy hatalma van és pocsék előélete a személyes adataink védelmében. Elszámoltathatónak kell lennie — sem pedig még több esélyt adni neki, hogy még több adatunkhoz férhessen hozzá. #BreakUpBigTech.”

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.