Binance DEX: hardvertárcával tudsz a decentralizált tőzsdére kapcsolódni

A Binance CEO-ja Changpeng Zhao elárulta, hogy a Binance DEX újan induló decentralizált tőzsdéje támogatni fogja a hardvertárcákat.

CZ: aktív fejlesztések

Egy közösségi média bejegyzésben CZ megerősítette, hogy a Binance DEX lehetővé fogja tenni a felhasználók számára, hogy a hardvertárcájuk használatával férhessenek hozzá a tőzsdei privát kulcsaikhoz.

A platformot ‘aktívan fejlesztik’ majd hozzátette:

“A Binance DEX már a legelső naptól támogatni fogja a hardvertárcákat. Szóval biztos lehetsz benne, hogy a privát kulcsaid soha nem fogják elhagyni a készülékedet.”

Zhao nem részletezte melyik márkát fogják támogatni, de remélhetőleg az összes vezető brand köztük lesz: aminek a Ledger, Trezor és KeepKey felelne meg. Egy korábban kiposztolt képen a a Ledger Nano S hardvertárcájával futtatták.

A Binance felhasználói már tűkön ülve várják a decentralizált Binance tőzsde indulását és Zhao korábbi elszólásai szerint azt szeretné, ha egy napon a Binance DEX kiváltsa a centralizált tőzsdéit, a Binance-ot és a Binance Jersey-t. Arról nem szólnak a hírek, hogy mit fog kezdeni például az adományozási platformjával, vagy éppen az ICO Launchpad-dal, de feltételezhetően, a Binance célja, hogy egy hibrid vállalattá transzformálja magát, ahol a kereskedés DEX-es csatornákon történik, mialatt a cég kiegészítő szolgáltatásai maradnának centralizáltak.

Védd a kriptovagyonod a Ledger Nano S-el! Több mint 1100 altcoint támogat, most csak 19 199 HUF-ért!

Növekedésnek indultak a DEX-ek

A bejelentés egybeesik a vállalat over-the-counter kereskedési osztályának bejelentésével, ami a nagyobb bitcoin összegekkel (20 BTC legalább) rendelkező volumen tradereket preferálja.

Egy héttel korábban az amerikai Bittrex is saját OTC-t indított, előtte pedig szépen csöndben a Coinbase ugrott fejest az intézményi bitcoin kereskedelembe.

A decentralizált tőzsdék volumenben és likviditásban messze elmaradnak centralizált testvéreiktől, de a privát adatok védelmét magasra tartó felhasználók szerint a DEX-ek segíthetnek kikerülni a drákói személyazonosítási eljárásokat, amit mára már az összes komolyabb tőzsde bevezetett.

A SEC eközben már a DEX-eknek is elkezdett ugatni és külön figyelmeztette azokat, hogy ettől függetlenül meg kell felelniük a releváns személyazonosítási szabályozásoknak.

Persze sokat nem tehet a SEC se a decentralizált tőzsdék ellen, különösen akkor, ha csak egy szoftvert kell letölteni a futtatásukhoz. A már 2017 óta működő Bisq decentralizált tőzsde a múlt évben több mint 5500 BTC-s volument regisztrált az év egészére, ami az évben ennél is több lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük