Hogyan vált a Binance a legjövedelmezőbb kriptotőzsdévé?

A Binance a világ egyik legnagyobb kereskedési volument lebonyolító kriptotőzsdéje és a jövedelmezőségével sincs gond, nyilatkozta a pénzügyi igazgatója a CNBC hírcsatornának.

A bátor megállapítás akkor jön, mikor már 14 hónapja tombolnak a kriptopénzpiacokon a medvék, számos cégnek kellett meghúznia a gyeplőt vagy ment egyenesen csődbe. Az olyan ‘nagy múltú’ kriptovállalkozások is, mint a Bitmain és a ShapeShift is elbocsátásokra kényszerült.

De nem így a Binance, melynek CFO-ja Wei Zhou határozottan állítja, cége még a medvepiac ellenére is profitábilis.

Honnan a Binance profit?

Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao szerint a 2018-as bevételek valahol 500 millió és 1 milliárd USD között lehetnek. Elmondása szerint 2018 első felében közel 300 millió dolláros bevételt könyveltek el mialatt az ügyfélbázisuk 10 millióval nőtt.

Itt viszont fontos megjegyezni, hogy a vállalat nem jött ki egyetlen hivatalos negyedéves vagy éves  jelentéssel sem a bevételeiről. A média a Binance bevételeket az eddig hatszor lezajlott Binance Coin visszavásárlásból kalkulálta ki. A Binance Coin fehér könyve a profit 20%-át írja elő BNB coin visszavásárlásra, mely a legvégén 100 millió tokentől fogja ‘megszabadítani’ a piacokat.

Eleddig a hat negyedévi BNB visszavásárlása és égetése során 10,824,871 BNB tokent vont ki a forgalomból melynek összértéke 131.02 millió dollár. Ez annyit jelent, hogy a Binance 2017 Q3 és 2018 Q4 közötti profitja körülbelül 655.14 millió dollár.

Ugyan a kriptotőzsde profitja messze van 2017 negyedik negyedévi csúcsától, de CZ-nek még mindig van mit a tejbe aprítania az 50 milliós 2018 utolsó negyedévi profittal.

A 2017. júliusában indult Binance már azzal sok helyütt címlapra került, hogy ICO-ja során 15 millió dollárt gyűjtött. 2018. márciusában a tőzsde már a két legismertebb tőzsdét, a Bitfinexet és a Coinbase-t is lehagyta kereskedési volumenben. Miután a kereskedési volument 2018 során általánosságban esni kezdett, a Binance képes volt továbbra is a csúcson maradni.

Az egyik másik erőssége, hogy hihetetlen sok ügyletet tud másodpercenként feldolgozni, konkrétan akár 1.4 milliót is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük