A Binance vezére szerint akár 10 millió dollár is lehet egy bitcoin

A Binance társalapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao, röviden CZ egy február 19-én adott interjúban azt nyilatkozta, hogy a bitcoin árfolyama szárnyalhat, akár 10 millió dollár is lehet egy BTC.

CZ a Bloomberg-nek adott interjúban arra a kérdésre, hogy a bitcoin árfolyam emelkedése mögött lehet-e spekuláció azt válaszolta:

“Határozottan azt gondolom, hogy ez csak a mainstream bitcoinnal való kapcsolatának megváltozása, és úgy hiszem, hogy még csak a jéghegy csúcsát látjuk.”

A világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének feje hozzátette:

„Most csak egy kicsit léptük túl az előző csúcsot. Jelenleg az alapok sokkal erősebbek, mint három évvel ezelőtt voltak. Sokkal több felhasználót, sokkal több intézményt látunk. Észlelhettük, hogy a DeFi is megindult… sokkal több tevékenység zajlik most ebben az iparágban, mint három évvel ezelőtt…A felhasználói számokból is ezt látjuk. Napi 300 000 új regisztrált felhasználó volt a rekord, most napról napra megdöntjük még ezt a csúcsot is.”

CZ ezután arról faggatták, hogy mennyi kriptovaluta tulajdonos lehet a világon és meddig is mehet a bitcoin árfolyama:

„Ha megnézzük a piacot, csak 11 tőzsdén jegyzett vállalat jelentette be azt, hogy kriptovalutát tartanak… és ha a magántulajdonosokat is nézzük, akkor azt gondolom, hogy valahol 1% körüli elfogadásnál járunk globálisan. Tehát úgy gondolom, hogy ez valahol 100-150, talán 200 millió kriptovaluta felhasználót jelent. Úgy gondolom, hogy a bitcoin esetében valahol 100 millió felhasználó körül vagyunk… Az árat megjósolni nagyon nehéz… nem tudom, 1 millió, 10 millió dollár… nagyon nehéz ezt megmondani.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük