3.5 millió eurót tervez gyűjteni Németország első szabályozott részvénytoken kibocsátója

A blokklánc alapú bitcoin hitelezőplatform Bitbond futó részvénytoken kibocsátása (STO) az első német pénzfelügyelet (BaFin) által jóváhagyott projekt.

A tokenértékesítés során 3.5 millió eurót (~1.3 milliárd forintot) tervez összegyűjteni, hogy bővíthesse a kisvállalkozásoknak szánt bitcoin hitelezési platformját. Az STO július 8-áig lesz nyitva a kisbefektetők számára globálisan leszámítva az Egyesült Államokat és Kanadát.

A BB1 részvénytoken kötvényként működik és a Bitbond garanciát vállal rá, hogy 10 év után visszavásárolja a befektetőktől. Az értékesítés hivatalos dokumentumát a német pénzügyi szabályozó is elfogadta.

A Bitbond jelentése szerint már több mint 15 millió euró értékű bitcoin vállalkozói hitelt folyósított Ázsiában az eBay és Amazonhoz hasonló e-kereskedelmi platformoknak.

Radoslav Albrecht, a Bitbond alapítója és CEO-ja elmondta:

A kisvállalkozások egy hihetetlen fontos részét képezik egy gazdaságnak és a világ alkalmazottainak többsége kisvállalkozásoknál dolgozik. Az STO segítségével a kisvállalkozások még több munkahelyet tudnak létrehozni és egyben felturbózhatják növekedési potenciáljukat.

A 2013-ban alapított berlini startup több millió eurónyi befektetést gyűjtött korábbi befektetési körei során, köztük kockázati befektetőktől. A legkésőbbi finanszírozási körében 5 millió eurót, előtte 1 milliót, 600 000 eurót és 2 millió eurót gyűjtött.

Korábbi összefoglalónkat a Bitbondról itt tudjátok elolvasni.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük