Lássuk a kristálygömböt: 4000 dollárig emelkedhet a bitcoin árfolyama a következő hetekben

A Coindesk legfrissebb elemzése szerint a rövidtávú piac azt mutatja, akár 4000 dollárig erősödhet a bitcoin.

Még nincs vége az erősödésnek

Miután pénteken három hetes csúcsot döntött a bitcoin árfolyam, kismértékben visszakorrigált ugyan, de a rövidtávú bika piac még nem tűnt el teljesen. Amennyiben 3630 dollár felett tud maradni a bitcoin az kinyithatja a kaput a 4000 dolláros árfolyam szint felé, ha az ellenállást sikerül áttörni. A pénteki megnövekedett forgalom pedig inkább ezt vetíti előre.

A hétvégén összefoglaltuk az elmúlt hét eseményeit a CryptoFalkával közös elemzésünkben. Már ott is utaltunk rá, hogy a folyamatosan csökkenő trend helyett jelenleg egy oldalazás tapasztalható a piacon alacsonyabb volatilitás mellett. Az igazi trend fordulótól még ugyan messze vagyunk, de a jelenlegi kitörés is jól mutatja, hogy a medvék már egyre kisebb volumen mellett tolják lefelé az árakat.

Jelenleg, cikkünk írásakor 3560 dollár körül zajlik a kereskedés a Bitstampen, miután pénteken megjárta az árfolyam a 3700 dollár feletti szintet is. A pénteki emelkedés után 4 százalékot korrigált a piac, de a támaszon nem tudott áttörni így sem. A rövidtávú elemzés szerint így akár 4000 dollárig emelkedhet az árfolyam a közeljövőben.

Bitcoin árfolyam 4000 dolláig mehet

Gyorsan kell cselekedni

A jelenlegi helyzetben úgy tűnik az árfolyam emelkedésre spekulálók vannak többségben, ami alapján hamarosan jöhet a kitörés felfelé. Azonban az hozzátartozik a mostani piaci képhez, hogy ha a bikák nem cselekednek hamarosan, az alakzat vízszintes vonala átlépheti azt a szintet, ahol az emelkedő trendet már nem támasztja alá a jelenlegi mozgás. Emellett az RSI és az MACD mutatók is hamarosan negatív piaci hangulatot fognak előre vetíteni.

A napi grafikonok szerint is a mozgóátlagok észak felé vették az irányt, ami rövidtávú erősödést jelenthet a. Ameddig sikerül tartani a 3500 dolláros támaszt, addig rövid távon nem kerülhet bajba a bitcoin.

Szóval az árfolyam emelkedés csak a bikás befektetőkön múlik, hogy a bitcoin felé a 4000 dolláros szint felé lépked tovább, vagy épp ellenkezőleg, ismét zuhan egyet akár 3400 dollárig is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük