Bitcoin a böngészőben – kriptofizetés egy kattintással

A legnagyobb techcégek fejlesztői olyan böngésző API-n dolgoznak, mely lehetővé teszi a könnyű és gyors kriptopénz fizetést. Elérhető lesz a bitcoin a böngészőben, amennyiben árukat vagy szolgáltatásokat vennénk a neten.

Buy Bitcoin at CEX.IO

Bitcoin a böngészőben

Google is fejleszti az API-tA Word Wide Web (W3C) konzorcium a legnagyobb technológiai cégeket tömöríti egybe. A tagok közt szerepel a Microsoft, a Google, a Facebook, az Apple és a Mozilla is. A legújabb fejlesztésükkel pedig közelebb hozhatják a kriptopénzeket a hétköznapi emberekhez mint eddig bármilyen innováció a kriptogazdaságban.

Múlt héten jelentették be, hogy egy olyan API fejlesztésen dolgoznak, amely a böngészőkbe építve segíti majd elő a kriptopénz fizetéseket. Az egyes cégeknél a fejlesztők most dolgoznak az API böngésző szintű implementálásán. A cél, hogy a Chrome, az Edge, a Webkit, a Firefox, a Samsung Internet böngészője és a Facebook saját böngészője is mind futattni tudja majd a programot. Amint kész a fejlesztés, az API-n keresztül bitcoin mellett akármilyen kriptopénzben lehet majd fizetni a böngészők segítségével. Sőt, a kriptopénzek mellett további fizetési lehetőségek is elérhetőek lesznek majd várhatóan.

Ian Jacobs, a W3C egyik vezetője elmondta, hogy most a legjobb idő, hogy fejlesztők lekódolják, milyen fizetési módszereket szeretnének látni majd az API-ban.

“Ez most egy remek lehetőség arra, hogy a fejlesztők blokklánc alapú fizetési programokat írjanak és leteszteljék az API-t. Jelenleg gőzerővel folyik a tesztüzem.”

A béta verzióra még várni kell

Bár a fejlesztés híre is örvendetes a kriptogazdaságra nézve, az API a felhasználók számára még nem elérhető. Jelentős fejlesztői munkára van szükség még ahhoz, hogy a mindennapokban is használható legyen a kriptopénz fizetés a böngészőből.

Jacobs szerint a rájuk váró feladatok egyike, hogy megtalálják azokat a kereskedőket, akik szeretnék lehetővé tenni a kriptopénz elfogadást. Emellett az eladói oldalnak találkoznia kell a kereslettel is, azaz a felhasználóknak is le kell majd tölteniük az API-t tartalmazó böngésző bővítményt.

Az első demó október végére van időzítve, ahol az Airbnb, a Google és a Mastercard fogja bemutatni, hogyan használják a API-t a saját rendszereikben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük