Bitcoin a végső nukleáris elrettentő eszköz és nemzeti érdek az elfogadása

Írja egy LinkedIn bejegyzésben Jason Lowery, az MIT kutatója és az Egyesült Államok Űrhadseregének korábbi műveleti igazgatója. Bejegyzése annyira érdekesre sikeredett, hogy nem voltunk restek egy az egyben leközölni. Az eredeti angol bejegyzést itt találjátok.

“Miért tudnád a Bitcoint, mint nukleáris elrettentető mechanizmus felhasználni a tézisedhez?

Tudtad, hogy a ma használt számítógépes hálózatok 99%-a ingyenes, atomszintű precíziójú navigációs és időzítő rendszert használ köszönhetően az űrben megalkotott atomórák konstellációja, a GPS révén? Elgondolkoztál már azon, hogyan/miért jött létre? Nukleáris elrettentés. Az USA-nak szüksége volt arra, hogy megbízható második csapást tudjon végrehajtani Moszkva ellen abban az esetben, ha a Szovjetunió először lőne (kölcsönösen biztosított megsemmisítés). A megoldás az volt, hogy tengeralattjárókat rejtegettek kilövésre készen az óceánok mélyén arra az esetre, ha a haza megsemmisülne (és még mindig ezt tesszük). Volt azonban egy problémánk: a tengeralattjárók által indított ballisztikus rakétáknak, amelyek több mint egy hónapig rostokoltak a víz alatt, nincs módjuk tudni hol vannak Moszkvához képest ha lőni kell (az inerciális navigáció csak néhány órás pontosságú volt). Nem volt megbízható második csapás, mert 90% valószínűséggel elhibáztuk volna a célt. Szóval végezetül megkaptuk az engedélyt egy GPS-konstelláció építésére a nukleáris elrettentés okán. Csak *utána* vettük észre, hogy a GPS mennyire hasznos más dolgokra is azon kívül, hogy atomtöltetű rakétákkal bombázzuk Moszkvát.

Elgondolkoztál már azon, hogyan/miként jutottunk el a TCP/IP-hez? Nukleáris elrettentés. Más módra volt szükségünk a különböző számítógépes hálózatok számára, hogy biztosítani tudják a kommunikációt, különösen nukleáris csapások esetén, így kölcsönösen biztosíthattuk a Szovjetunió megsemmisítését. Végül a DoD [Department of Defense] szó szerint mindenkit rákényszerített a TCP/IP használatára. Csak *utána* vettük észre, hogy a TCP/IP mennyire hasznos más dolgokra is a nukleáris kommunikációk megőrzése mellett.

Kapcsolódó: Mit hoz a Bitcoinnak a következő évtized? Sok még a nyitott kérdés

A Bitcoin fordítva működik. A magánszektor rájött előbb a hasznosságára (gratulálok!), most a DoD-nak kell megértenie mennyire hasznos/elkerülhetetlen mint nukleáris elrettentő mechanizmus köszönhetően az új doktrinának, amit én csak kölcsönösen biztosított megőrzésnek nevezek.

Nincs szükség kinetikus hadviselésre, ha végre van egy tökéletes 1 az 1-hez helyettesítője a háborúnak ott, ahol a nemzetállamok csak kihashelhetik (szójáték) a nézeteltéréseiket. A Bitcoin digitális erőszakot jelent. Szükségtelenné teszi a kaotikus, analóg fizikai erőszakot és egyben a végső “békeőrző” rakéta is.

Ha a bitcoin minden globális valuta fundamentális fedezetévé válik (amely a játékelmélet értelmében minden ország érdeke, még az autoriter országoké is), és a nyugati szövetségesek fogadják el először tömegesen (amiben most már vezetünk, hála Kínának!) ), akár aránytalanul profitálhatunk ÉS részesülünk a kölcsönösen biztosított megőrzés beépített stratégiai elrettentő eszközének előnyeiből.

Egy háború két bitcoinra épülő nemzet között egy háború lenne győztesek nélkül. Egy “kinetikus 51%-os támadás” lenne, ami mindenkit arra ösztönözne, hogy NE lépje meg. Ezenkívül a nyertesnek nincs lehetősége ellopni/kiváltani a tartalékvalutát, nem képes becsapni a globális BTC csomópont-hálózatot, hogy jogosulatlanul igényelhesse a letétkezelő láncolatot, és egyben nagyon keveset nyerhet azzal, ha a vesztes (először) – nem viccelek – a vagyonát a sírba vinni. A Schelling-pont az lesz, hogy megőrizd az ellenfeled épségét, versenyeztesd az értékeidet a szabadpiacokon és a bányászok digitális hadseregén keresztül.”

😮. Vélemények?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük