Kimutatták, jól járnak a Bitcoin kereskedők az ünnepek alatt

Hamarosan itt a karácsony, ma este jön a Mikulás, de ez mégis milyen hatással lehet a kereskedésre és a bitcoin (BTC) árára?

Az SFOX kriptokereskedési platform aktuális jelentése szerint a kereskedési adatok tükrében úgy látszik emelkedik a bitcoin ára emelkedik az ünnepekhez közeledve. Például kiemelték, hogy a BTC idén viszonylag jól teljesített július 4-én, az amerikai függetlenség napján, a munka ünnepén illetve hálaadás napján is. A jelentés szerint, 14%-os, 5%-os és 21%-os növekedés volt tapasztalható. Úgy tűnik, hogy az amerikai ünnepek hatással vannak a kriptók királyára. De mi a helyzet most, amikor már csak három hét van karácsonyig? Most is úgy kúszik fel a bitcoin ára, mint ahogy a Mikulás mászik a kéményre?

Lehetetlen egyértelműen megmondani, hogy az ünnepek milyen szerepet is játszanak a kriptovaluták áremelkedésében”, ismerte el az SFOX. “Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy az ünnepek alatt az árak [általában] növekedtek.”

Google keresések és áringadozások

A kriptotőzsde bejegyzésében azt is megjegyzi, hogy a bitcoin keresések száma a Googlin általában az ünnepi szezon idején kimagasló, amelyet kriptós ármozgások követnek az ünnepi események után. Az SFOX jelentése azt sugallta, hogy a keresések általában egy nagyobb amerikai ünnep előtt elérik a csúcsot, majd maga az ünnep alatt mélypontra zuhannak. Ezután pedig a bitcoin ára növekszik.

Az adatok azt mutatják, hogy például november 25-én a bitcoin keresések száma elérte a csúcspontot. Utána viszont az ára 7000 dollár alá esett. Az ünnepi hétvégére viszont 20%-os növekedést produkált, elérve ezzel a közel 8000 dolláros szintet. Hasonló eredményeket tapasztaltak a munka ünnepe előtt közvetlenül.

Ezek után pedig ki ne emlékezne a 2017-es csúcsra, amikor decemberben, éppen karácsony előtt a bitcoin elérte minden idők rekordját, a 20 000 dollárt. Viszont 2018 hálaadás ünnepe előtt az egyik legnagyobb összeomlás sújtotta. Értékének nagyjából 70%-át vesztette el, egy BTC mindössze 3500 dollárt ért.

Tehát nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy bár számos teória létezik a bitcoin ármozgásainak megjóslására, csak annyi bizonyos, hogy erősebb volatilitással jön a Mikulás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük