7 ezer dollár alá esett a bitcoin árfolyam

Az elmúlt 24 órában a bitcoin árfolyam 7 900 dollárról 7 ezer dollár alá esett. Az ethereum, ripple és bitcoin cash árfolyama is esett, a teljes kriptopénz piac pedig 40 milliárd dollárt vesztett értékéből 2 nap alatt. A bitcoin azóta visszakapaszkodott és 7200 dolláros árfolyamon mozog a cikk írásának idején.

Bitcoin árfolyam 7 ezer dollár alá esett: mi történt a héten?

A legtöbb tőzsdén a kereskedés aránya továbbra is viszonylag alacsony, azonban fokozódott a határidős piacok volumene. A CoinMarketcap adatai szerint a kriptoszektor piaci értéke 256 millió dolláron áll, ami 70%-os visszaesés a januári értékhez képest.

bitcoin-árfolyam
Bitcoin árfolyam március 29, forrás: CoinMarketCap

A héten a Twitter is betiltotta a kriptopénzes hirdetéseket platformján, valamint a Mailchimp email marketinges szolgáltatás is hasonló drasztikus lépést tervez. A platform a hírek szerint leállítja az összes olyan kriptopénzzel kapcsolatos felhasználói fiókot, amely hirdetési tevékenységet folytat, ebbe beleértve az ICO-kat, a tőzsdéket, a munkakereső oldalakat. A Mailchimp egyelőre nem kommentálta hivatalosan az értesüléseket.

A japán hatóságok továbbra is vizsgálják az országban működő eddig nem regisztrált tőzsdéket, és többen is – így például a Binance – felszólítást kaptak státuszuk rendezésére. A Nikkei japán médium információi szerint két kriptotőzsde, a Tokyo GateWay és a Mr Exchange visszavonta tőzsdei működéséhez benyújtott kérelmét és hamarosan lezárja tevékenységét. Korábban az FSA, a japán pénzügyi hatóság nem találta megfelelőnek a két tőzsde biztonsággal kapcsolatos protokolljait.

Forrás: Good Audience

A rossz hírek ellenére egyes elemzők továbbra is optimisták, főként az év második felét illetően. A Fundstrat elemzője a CNBC műsorában azt mondta, hogy a kriptopénzekkel kapcsolatos hangulat rendkívül borús és sokan aggódnak az áresések miatt, azonban a bitcoin nagyszerű értéktartó eszköz. Tom Lee szerint amint az intézményi befektetők elkezdenek komolyabban érdeklődni, a bitcoin lesz az ahol ezt elkezdik. Jelen pillanatban a tradicionális üzleti élet szereplői tanulmányozzák a bitcoint és a kriptopénzeket és az elemző szerint ez az időszak pont arra jó, hogy nem kényszerülnek a gyors belépésre, hanem információkat gyűjtenek, elemeznek, tehát van idejük felkészülni.

Hasonlóan gondolkodik Bill Barhydt is. Az Abra kriptobefektetési app CEO-ja a Business Insidernek úgy nyilatkozott, hogy az ázsiai trenddel ellentétben a nyugati országokban a befektetők és kereskedők részéről egyelőre alacsony az érdeklődés a kriptopénzeket illetően. Bill Barhydt szerint azonban az intézményi befektetők, így például az alapkezelők és befektetési vállalkozások aktívan vizsgálják a kriptopénzek piacát és feltérképezik a piacra való belépés lehetőségét.

Borítókép forrása: Krypto Money

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük