Három hónapos mélyponton a bitcoin short poziciók száma – mindenki csak venni akar vagy ez a szezonális hatás?

Úgy tűnik elbújtak a medvék a bitcoin piacán a szezonalitás hatás miatt. Kedden a piacokon a short pozíciók 3 hónapos mélypontra zuhantak.

Három hónapos mélyponton a short pozíciók száma a Bitfinexen

Az árfolyam esésre spekuláló pozíciók száma három hónapos mélyponton volt kedden. Dél körül 21 ezer short pozíció volt a rendszerben rögzítve, ami harmada az egy héttel korábban tapasztaltnak. Emellett az árfolyam erősödésre spekuláló long pozíciók száma 10%-kal több, mint a múlt héten, mely már három hetes csúcsnak számít. Ez alapján – és a többi technikai indikátor adatai alapján – jelenleg a bikák vannak fölényben a bitcoin piacán.

A szezonalitás hatása

Köszönhetően annak, hogy a vevők többségben jelentek meg a piacon, a bitcoin árfolyama közel 5%-ot erősödött és a 6800 dolláros szinttel szemezgetett, bár az emelkedést nem tudta sokáig megtartani. Az erősödés mögötti magyarázat leginkább a szezonalitás hatásban kereshető.

A korábbi piaci teljesítményeket figyelemben véve az év utolsó negyedévében, különösen novembertől általában emelkedést mutat a bitcoin árfolyama. Korábban mindössze a 2011-es év során szenvedett el árfolyam veszteséget a bitcoin. Azóta azonban a grafikonokat nézve inkább árfolyam emelkedés volt tapasztalható az év utolsó hónapjaiban. A jelenlegi short pozíciók csökkenése is október 31-én következett be.

Amikor a short vagy a long pozíciók száma jelentősen uralják a piacot, az általában jól tükrözi a piaci hangulatot, azaz, hogy túlvett vagy túladott egy eszköz piaca. Bár jelenleg még nem mutatkozik óriási különbség a short és a long pozíciók között, azaz az arány még nem tolódott el nagyon egyik irányba sem, a short pozíciók arányának csökkenése mindenképpen jelzés értékű.

Fontos azonban kiemelni, hogy minél több a vevő a piacon, egy idő után azt eredményezi, hogy túlvetté alakul a piac. Ekkor pedig kiváló eladási lehetőség nyílik, mely árfolyam csökkenést eredményez.

Persze kristálygömbünk nekünk sincs. Egy dolog biztos csak a befektetések terület: a múlt sosem jelent garanciát a jövőre nézve. Mindenesetre érdemes lesz figyelemmel kísérni a bitcoin árfolyam mozgását a következő időszakban.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🤤 Dögös csajok és pasik (ritkán): https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.