Elon Musk elveszíti a világ leggazdagabb embere címét, ha a bitcoin árfolyama 1 millió dollár fölé emelkedik

A Bitcoin alkotója, Satoshi Nakamoto a feltételezések szerint mintegy 1,1 millió BTC-t birtokol, ami ma 46 milliárd dollárt ér. Ez azt jelenti, hogy ha a Bitcoin valaha is eléri a bűvös hat számjegyű összeget, egyáltalán nem biztos, hogy akkor is Elon Musk lesz a világ leggazdagabb embere. A vállalkozó lett idén került ismét a dobogó élére – a Tesla és az X vezérének vagyona 92 milliárd dollárral, 229 milliárd dollárra gyarapodott.

Ne feledkezzünk meg azokról a prominens Bitcoin-tulajdonosok sem, akik az elmúlt 15 évben – kihasználva a BTC árfolyamának emelkedését – szintén milliárdokat profitáltak. Az egyik legismeretebb példa erre a MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor, aki 2,6 milliárd dollárt kaszált a Bitcoin-befektetéséből.

Egy Bitcoin-milliárdos letolhatja Elon Muskot a trónról?

Milyen magasra kell tehát emelkednie a BTC árfolyamának ahhoz, hogy egy Bitcoin-milliárdos, például Michael Saylor a világ leggazdagabb embere legyen?

Több tényezőt is figyelembe kell venni annak lehetőségéhez, hogy Michael Saylor a Bitcoin árfolyamának emelkedésével a világ leggazdagabb embereként megelőzze Elon Muskot.

A legfrissebb adatok adatok a következők:

  • Michael Saylor személyes Bitcoin-állománya: 17,732 BTC
  • A MicroStrategy Bitcoin-állománya: 189,150 BTC
  • Bitcoin-állományok összesen: 17,732 BTC (személyes) + 189,150 (cég) = 206,882 BTC ($9B)
  • Elon Musk nettó vagyona: $219B

Hétszámjegyű Bitcoin árfolyam

Ahhoz, hogy Saylor vagyona meghaladja Elon Musk körülbelül 219 milliárd dolláros nettó vagyonát, a Bitcoin árfolyamának körülbelül 1 054 000 dollárt kellene elérnie. Ez jelentős, 24-szeres növekedés a jelenlegi Bitcoin-árakhoz képest, mégis, ez a sokkoló számadat számos árjóslattal összhangban lenne. A fenti számok egyébként tükrözik a két vállalkozó között fennmaradó nagy nettó vagyoni különbséget.

Ne felejtsük el, hogy ez a forgatókönyv hipotetikus, és számos tényezőtől függ, többek között a Bitcoin piaci dinamikájától, Elon Musk ingadozó nettó vagyonától (amely nagyrészt a Tesla és a SpaceX vállalatokban való részesedéseihez kötődik), valamint attól, hogy Michael Saylor megtartja-e a Bitcoinjait.

A Bitcoin árfolyamának ilyen drámai emelkedése valószínűleg messzemenő következményekkel járna a kriptopénzpiacra és a globális pénzügyi rendszerekre nézve.