Bitcoin ATM-ek kerülnek az USA legnagyobb bevásárlóközpontjaiba

A miami székhelyű BitStop bitcoin (BTC) automatákat üzemeltető cég együttműködési megállapodást írt alá az Egyesült Államok legnagyobb bevásárlóközpont üzemeltető vállalatával a Simon Malls-al. Ennek értelmében a közeljövőben több bevásárlóközpontba is bitcoin ATM-ek kerülnek kihelyezésre.

A BitStop november 26-án jelentette be, hogy a cég már öt Simon Malls helyre telepített bitcoin automatákat Kalifornia, Florida és Georgia államaiban. A BitStop társalapítója és vezérigazgatója Andrew Barnard azt nyilatkozta, hogy a gépeket még az ünnepi időszak előtt telepítették:

A Simon Mall bevásárlóközpontokban lévő új bitcoin ATM-ek kihelyezése stratégiailag időzítve van. A Black Friday és a karácsonyi ünnepek alatt az ügyfelek kényelmesen vásárolhatnak bitcoint az automaták segítéségével.”

Barnard szerint a BitStop minden szükséges engedéllyel rendelkezik és 2020-ig több, mint 500 helyszínen kíván bitcoin automatákat telepíteni szerte az országban.

November elején arról írtunk, hogy a cég korábban a Miami Nemzetközi Repülőtéren helyezett ki bitcoin ATM-et.

Nő a globális bitcoin ATM-hálózat

Világszerte egyre több helyen van lehetőség bitcoint vásárolni. Már több, mint 6000 bitcoin automata van üzembe helyezve, viszont ezek több, mint 65%-a az Egyesült Államokban található.

A hatóságok ugyanakkor egyre óvatosabbak és kétkedve fogadják az ilyen jellegű szolgáltatásokat. Az Egyesült Államok adóhatóságának (IRS) bűnügyi osztályvezetője, John Fort, nemrégiben szólalt meg az ügyben az nyilatkozva, hogy a szabályozó meg fogja vizsgálni a bitcoin ATM-ek és kioszkok esetleges adóügyi kérdéseit.

Fort azt állította, hogy a kriptovaluta kioszkok üzemeltetőinek ugyanazokat a szabályokat kellene követniük, mint más kriptovalutákkal foglalkozó vállalkozásoknak. Ismerniük kellene az ügyfeleiket (KYC) és be kellene tartaniuk a pénzmosással kapcsolatban hozott szabályokat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük