Bitcoin ATM-eken túl – kreatív megoldás Kelet-Európából a gyors kriptopénz vásárlásra

A bitcoin ATM-eken túl is létezik megoldás arra, hogy gyorsan, készpénz vagy bankkártya segítségével kriptopénzhez jussunk. És most nem a LocalBitcoinsról lesz szó.

Bitcoin ATM-eken túl

bitcoin-atmNéhány kelet-európai piac kreatív módon oldja meg a gyors kriptopénz vásárlást. Bár már 3500 felett van a kriptopénz automaták száma világszerte és ez a szám folyamatosan nő, még mindig sok olyan régió van, ahol a bitcoin ATM-ek nem elérhetőek. Hiszen legtöbbször nagyvárosokban, repülőtereken telepítik ezeket az ATM-eket, ezzel pedig sokan kiszorulnak a használatból. Magyarországon is inkább Budapestre koncentrálódik az a néhány bitcoin ATM, melyet használni lehet.

Bár a magyarok mindig is a leleményességükről voltak híresek, az alábbi megoldás (kivételesen) nem tőlünk származik. Ukrajnában és Romániában a bitcoin ATM-eken túl kezdtek gondolkodni a kriptopénzek váltásáról.

Fizetési portál lehet a megoldás

Új bitcoin ATM-ekA fizetési portálok segítségével lehet kifizetni a különböző közüzemi vagy telefon számlákat a hagyományos pénzügyi világban már régóta boltokban és benzinkutakon.

A Romániában működő Bitcoin Románia kriptopénz váltó felismerte az ebben rejlő lehetőségét. Az országban ugyanis jelenleg mindössze 3 ATM üzemel Bukaresten és egy Kolozsváron. A rengeteg új bitcoin ATM telepítése helyett inkább partnerséget kötöttek a ZebraPay fizetési szolgáltatóval. Ennek köszönhetően pedig bárki besétálhat egy szupermarketbe és a ZebraPay 3000 különböző helyszínén vásárolhat bitcoint vagy ethereumot pillanatok alatt.

Hasonlóképpen döntött a BTCU Ukrajában, ahol a a TYME és EasyPay fizetési szolgáltatók szolgáltatásit vették igénybe. Így az ukránok most már nem csak bitcoint és ethereumot, hanem dasht is vásárolhatnak szinte bárhol az országban.

LocalBitcoins alternatíva a láthatáron

A legtöbb országba a gyors és diszkrét kriptopénz vásárlásra a LocalBitcoins adott lehetőséget eddig. A bitcoin ATM-ek telepítése világszerte oldaná meg a problémát, hogy könnyen és gyorsan lehessen kriptopénzhez jutni. Azonban a gépek fenntartási költségei és a karbantartási idő sokszor eltántorítja a befektetőket az új automaták telepítésétől.

A fizetési szolgáltatók használata emellett pedig azok számára is elérhetővé teheti a kriptopénzhez jutást, akik nem rendelkeznek bankszámlával – vagy bármilyen ok miatt nem akarnak banki tranzakciót bevonni a kriptopénz vásárlásba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük