A Bitcoin bálnák szép csendben bevásároltak miközben a piac pánikolt

Miközben a piac a legutóbbi zuhanás miatt pánikolt, a Bitcoin hálózat nagy befektetői csendben vásároltak.

A nagy Bitcoin bálnák aktivitása

Az IntoTheBlock adatai szerint a Bitcoin legnagyobb pénztárcái az utóbbi időben jelentős nettó beáramlást mutattak. Az érdekes on-chain indikátor, a „Nagy Tartók Nettó Beáramlása” nyomon követi a kriptovaluta nettó mennyiségét, amely be- vagy kiáramlik a nagy befektetők pénztárcáiból.

Az IntoTheBlock a nagy tartókat olyan befektetőknek definiálja, akik a teljes forgalomban lévő készlet legalább 0,1%-át birtokolják. Jelenleg több mint 19,7 millió BTC van forgalomban, tehát ez az érték körülbelül 19 700 BTC-nek felel meg.

Miért fontos a nagy befektetők nettó beáramlása?

Ez a mennyiség a jelenlegi árfolyamon több mint 1,2 milliárd dollárt ér, így ezek a nagy befektetők valóban jelentős szereplők, akik bizonyos mértékben befolyásolhatják a piacot. Ezért érdemes figyelni a viselkedésüket, mivel bár nem biztos, hogy közvetlenül befolyásolják az eszköz árát, információkat nyújthatnak a piac legnagyobb szereplőinek hangulatáról.

Az alábbi grafikon a nagy Bitcoin tartók nettó beáramlásának trendjét mutatja az elmúlt hónapban:

bitcoin whale graph

A bálnák vásárlási tevékenysége

A grafikon alapján a nagy tartók nettó beáramlása az utóbbi hetekben többnyire pozitív volt, ami azt jelenti, hogy ezek a befektetők nettó betéteket helyeztek el a pénztárcáikban. Ez a bálnák általi felhalmozás éppen akkor történt, amikor a kriptovaluta medvepiaci tendenciát mutatott. Ez a csökkenő trend tegnap érte el a csúcspontját, amikor az árfolyam 60 000 dollár alá esett.

A nagy befektetők kihasználták ezt a lehetőséget, és május vége óta a legerősebb nettó beáramlásukat produkálták. Ezek a befektetők a tegnapi árfolyamcsökkenés során nettó 7 130 BTC-t vásároltak, ami jelenleg közel 439 millió dollárt ér.

További biztató jelek a piacon

Az IntoTheBlock kutatási vezetője egy X posztban rámutatott, hogy a tőzsdékre nagy mennyiségű USD Coin (USDC) áramlott be tegnap. A befektetők általában akkor utalják be érméiket ezekre a központi platformokra, amikor kereskedni szeretnének. Ezek a nettó USDC beáramlások arra utalhatnak, hogy nagy mennyiséget szeretnének átváltani más kriptovalutákra, például Bitcoinra.