Bitcoin bányászok áramellátását kapcsolták le Venezuelában

A Venezuelában levő Carabobo állam hatóságai felfüggesztették az összes regisztrált bányász áramellátását. Eddig a történtekre hivatalos magyarázat nem érkezett. Néhány személy az ügy részleteit ismerve kijelentette, hogy az intézkedés a régióban végbement hatalmas energiafogyasztás miatt történt. Szerintük ez az áramellátás és az elektromos hálózat működését veszélyezteti más felhasználók számára.

A Criptonoticias szerint, amely állítólag kapcsolatban van az intézkedés elszenvedőivel, a nemzeti villamosenergia vállalat és a venezuelai kriptovaluta-felügyelet, a Sunacrip, megbeszélést terveznek. A találkozó célja, hogy felmérjék a helyzetet és megoldást találjanak a bányászok számára munkálataik folytatásához az állam állítólagos áramszükségletei közepette.

Carabobo az ország kriptovaluta és bitcoin bányászvállalatok jelentős részének ad otthont, és ez az intézkedés ezek fenntarthatóságát veszélyezteti.

Regisztrált bányászat

Venezuelában a kriptovaluta bányászat legálisnak számít, mióta a Sunacrip elfogadta a bányászati tevékenységek szabályozására való törvényjavaslatot. Másrészt az iparban dolgozó minden személynek rendelkeznie kell a Sunacrip által kibocsátott engedélyt. Emellett a jogszabályoknak megfelelően komoly adminisztrációt kell vezetniük a tevékenységükről 10 évig. Azonban vannak olyan bányászok is, akik nem bíznak a kormányban, és illegálisan bányásznak.

A hatóságok caraboboi fellépése nyomásgyakorlás lehet minden bányász számára a törvényes bányászat felé. A felfüggesztés másik lehetséges oka, hogy a kormánytisztviselők előre láthatták, hogy a hétvégén instabil helyzet áll elő a villamosenergia-ellátásban, a kormánypárti tisztségviselők megválasztásával egy időben. A források azonban kifejtik, hogy az intézkedést a választási folyamat után hajtották volna végre, ha ez lett volna a helyzet.

Az ipari bennfentesek döntöttek arról, hogy nem tesznek kompromitáló megjegyzéseket az üggyel kapcsolatban addig, míg nem találkoznak a héten végrehajtott intézkedések illetékeseivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.