A bitcoin-ellenző Paul pálfordulása: a kriptopénzekkel megelőzheti a recesszió

180 fokos fordulat: Ron Paul, visszavonult amerikai képviselő, aki korábban lelkesen kritizálta a kriptovalutákat, most adómentességet kér mindegyiknek. És hogy miért? Egyszerű: hogy elkerüljünk a következő gazdasági válságot.

Ron Paul, aki egyébként az egyik jelenlegi szenátor, Rand Paul édesapja, a javaslatát egy blogposztban osztotta meg, aminek a “Trumpnak igaza van, a Fed megőrült” címet adta, és amiben hosszasan szidja az az amerikai központi bankot, a Fedet.

Posztjában ezt írta: “Valószínű, hogy a következő Fed által létrehozott recesszió inkább hamarabb jön el, mint később. Ez pedig az a katasztrófa lehet, amely a fiat pénzek végét fogja jelenteni számunkra.”

Ennek elkerülésére Paul csak egy megoldást lát: engedni, hogy az emberek alternatív valutákat használjanak, és hogy “mentességet adjanak minden nemesfém és kriptovaluta tranzakciónak a különböző adókkal szemben”.

A Fed manipulál, a jólét csak egy illúzió

Paul blogposztjában kitért arra is, hogy a központi bank folyamatosan növeli és csökkenti a pénzalapot, hogy a kamatláb változtatásával kontroll alatt tartsa a gazdaságot.

“Ez azonban”, írja Paul, “csak a jólét illúzióját kelti. A valóság végül úgyis átveszi az irányítást a Fed fantáziavilágától, és amikor ez megtörténik, elkerülhetetlen lesz a recesszió, vagy ami még rosszabb, a Fed egy újabb fellendülés-visszaesés korszakot indít el.”

Ron Paul egy libertárian, aki nem hisz abban, hogy a szabad piacba a kormánynak bele kéne avatkoznia. Ez a gondolat sokakkal rezonál a kriptovaluta világban is, akik a kriptó decentralizált és szabályozatlan világát preferálják.

Paul, aki egyébként eddig gyakran kritizálta Trumpot, most egy dologban mégis egyetértett vele, hiszen mindketten hevesen kritizálják a Fedet.

Paul, hűen önmagához, azt is mondta, hogy a Fedet teljesen el kéne törölni az egész társadalom érdekében.

Ron Paul viszonylag hirtelen változtatott egyébként álláspontján, hiszen tavaly decemberben még teljesen szkeptikus volt a kriptovalutákkal szemben, és kifejezetten meglepett volt, amikor egy Twitteres felmérése azt mutatta, hogy követőinek nagy része sokkal inkább bitcoinba fektetne be, mint aranyba.

Akkor még Paul így nyilatkozott: “A bitcoin nagyon izgalmas, azonban a befektetőknek nincs hosszú távú elképzelése. Mi lesz 10 év múlva? Senki sem tudja, míg az aranyról elég pontos elképzeléseink vannak.”

Paul azóta persze változtatott az álláspontján, most úgy gondolja, hogy a bitcoin és egy aranyalapú valuta képes lenne egymás mellett létezni egy szabad társadalomban.

Ron Paul fia, Rand Paul, 2016-os elnöki kampányának idején már fogadott el bitcoin támogatást is. És bár elvesztette a kampányt, de ezzel legalább történelmet írt, ugyanis ő volt az első amerikai elnökjelölt, aki bitcoint is gyűjtött kampányához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük