Bitcoin fedezetű készpénzkölcsönöket kínálna egy amerikai bank

Az New York-i székhelyű Signature Bank tervei szerint bitcoin fedezetű készpénzkölcsönöket kínálna a kriptovaluta letéttel rendelkező ügyfeleinek, jelentették be a bank vezetői még szerdán.

“Elkezdünk kölcsönözni a kriptográfiai, digitális világban” – nyilatkozta szerdán Joseph DePaolo, a Signature vezérigazgatója. “Nagyon mély kedvezmények lesznek és a minőségi letétkezelők lehetővé teszik számunkra a gyors likvidálást, ha szükséges.”

A Signature 10 hónappal azután lép be a kriptovaluta szektorba, hogy a rivális Silvergate Bank 2020 júniusában bitcoin fedezetű kölcsönöket kezdett el kínálni ügyfeleinek. Hasonló hitelkonstrukciót kínál még az Egyesült Államokban a Gemini, a BlockFi (Európában is elérhető) és az Unchained Capital is.

A bank közleménye szerint még keresik a bitcoin letétkezelő partnereket a bitcoin fedezetű hitelek elindításához. A bank egyébként jól ismert kriptós cégeket tudhat az ügyfelei között, köztük a Coinbase-szel és az Anchorage-lal dolgozik együtt.

A 85 milliárd dollár vagyont kezelő bank szintén szerdán az első negyedévi vártnál magasabb eredményről számolt be, ami pozitívan hatott a részvényárfolyamára. A bank egyben rekordnyereséget is jelentett 190,5 millió dollárral a negyedévre, szemben a 2020 Q1 99,6 millió dollárral, és a teljesítményt elsősorban a digitális eszközökben utazó ügyfeleinek köszönheti.

“A negyedév átfogó növekedését elsősorban a digitális eszköz banki részleg tolta, amely 4.4 milliárd dollárral növelte a kezel vagyon értékét” – mondta DePaolo.

A források szerint a bank ügyfeleinek 16%-át bitcoin és más altcoin betétesek pénze teszi ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük