A bitcoin határidős ügyletek varázsa

Tovább nő a bitcoin határidős ügyletek száma és volumene mióta 2017 végén a CME és a Cboe elindította saját bitcoin határidős termékeiket. Szakértők szerint a csökkenő volatilitás és a tisztább szabályozói környezet egyre jobban fekszik a tradicionális befektetői köröknek.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Tovább nő a bitcoin határidős ügyletek száma

Piaci elemzők szerint a bitcoin határidős termékek népszerűsége töretlenül nő. Tim McCourt, a CME részvény és alternatív befektetési termékekért felelős vezetője az alábbiakat nyilatkozta:

“Továbbra is folyamatos növekedést tapasztalunk mind az átlagos napi volumen, mind a nyitott pozíciók tekintetében. A volument stabilan növekszik a decemberi indulás óta. Ez nem egy egyoldalú termék, mert van keresleti és kínálati oldala is. Erős a kereslet az ügyfelek részéről, mivel a határidősök és a pénzpiacok között nagyon alacsony az alap spread.”

Jelentések alapján július 5-én óriásit ugrott a bitcoin határidős kereskedelem egészen 6 739 ügyletig. Ez a szám lényegesen nagyobb mint az ezt megelőző átlagos napi 2 800 ügylet.

Kisebb volatilitás, jobb szervezettség

A bitcoin az altcoinokhoz képest ki van téve a vad árfolyam mozgásoknak. Az azonnali piacokon való kereskedés sokszor rosszul sül el a kereskedőknek, különösen a kriptopénzeknél, ahol minden olyan kiszámíthatatlan. A bitcoin határidősök megvédik a kereskedőket a piaci volatilitástól.

Az Interactive Brokers Group vezető piaci elemzője, Andrew Wilkinson hozzáfűzte:

“Az azonnali piacokkal szemben a bitcoin határidősöknek kisebb a volatilitása és egy fokkal jobban szervezettebb. A határidős piacok előnye, hogy előnyt kovácsolhatsz az árfolyam mozgásokból és sokkal átláthatóbbak az árak is.”

A bitcoin határidős ügyleteknek megvan a hátulütője is. Wilkinson szerint likviditás hiány és lelkesedés jellemzi ezeket a piacokat. Wilkinson azt is kritikaként vetette fel, hogy nincs olyan befektető, aki ki tudna lépni egy long pozícióból mikor az árak elkezdenek esni.

A pénzben elszámolt határidősöknek nincs hatása a bitcoin árfolyamra

A bitcoin határidős piac népszerűsége ellenére nincs nagy hatása a mögöttes eszköz árára. Számos alkalommal felvetették elemzők, hogy a CME és Cboe BTC határidős kereskedés bevezetése szerepet játszott a bitcoin áresésben, állítja a FED, a Bitcoinist cikke alapján.

Ez a következtetés két okból is hibás. Először is a BTC határidősök készpénzben kerülnek elszámolásra, ami nem befolyásolja a mögöttes termék mozgását. Azaz, a határidős piacoknak nincs káros hatása az eszköz volumenére. Másodszor, a teljes BTC határidős piac nem több, mint csepp a tengerben az azonnali kereskedési piacokhoz képest.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.