Az első nap 20000 dollár felett nyitott a CME bitcoin határidős terméke

Megkezdték a kereskedést a régóta várt CME bitcoin határidős ügyletekkel a héten. Már az első nap 20000 dollár feletti árfolyamot is jósoltak a bitcoinnak.

A CME bitcoin határidős ügyletei

Mióta ősszel bejelentette a chicagoi származtatott termékekkel foglalkozó tőzsde, hogy bitcoin határidős termékeket dob a piacra, szinte csak emelkedésben van az árfolyam. A bitcoinnal kapcsolatos termék szabályozott piacra való bevezetése jelentős lépés az intézményi tőke beáramlása miatt az egész szektor számára.

A CME bitcoin határidős termékeit a hét elejétől lehet megvásárolni és az árfolyam változására spekulálni szabályozott keretek között a chicagoi piacon.

A nyitáskor a januári lejáratra 20650 dolláros árfolyam volt elérhető, mely akkor 1150 dollárral volt az aktuális CME referencia árfolyam felett. A nyitás után óriásit esett a határidős árfolyam, mely a spot piacon is érződött. Cikkünk írásakor 19060 dolláros kötési árfolyammal lehet bitcoin határidős terméket venni a CME tőzsdén.

CME bitcoin határidős árfolyam

Összesen 1054 ügyletet kötöttek hétfőn a januári lejáratra. A februári, márciusi és júniusi lejáratok egyelőre nem annyira népszerűek. Februárra és márciusra eddig 14-14 kötés érkezett, júniusi lejáratra pedig 6 ügyletet kötöttek eddig. Az árfolyamokat tekintve a jelenlegi legmagasabb árfolyamot hat hónap múlva várják a piacon. Ez azonban napon belül többször is változott, volt, hogy a márciusi máskor pedig a februári lejárat árfolyama volt a legmagasabb.

CME bitcoin határidős ügyletek

A CME bitcoin határidős termékének adatai és statisztikái a tőzsde honlapján nyomon követhetőek. A platform eddig jól bírta a terhelést és nem fagyott le a nagyobb forgalom miatt sem.

A múlt hét óta a CBOE-n is lehet már kereskedni

CBOE épületeA CME mellett több más tőzsde is felvette vagy tervezi felvenni a bitcoint a kereskedhető termékek közé. A múlt héten indult a CBOE bitcoin határidős terméke, mely szintén az intézményi befektetők kedvében kíván járni. Az indulás nem volt teljesen zökkenő mentes, mert az oldal rövid ideig elérhetetlenné vált a megnövekedett forgalom miatt.

Emellett több nagy tőzsde is fontolgatja a hasonló termékek piacra dobását, köztük a  Nasdaq és a  Cantor Fitzgerald. Mindkét piacon várhatóan 2018 elején lesz majd elérhető hasonló termék a befektetők részére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük