Az első nap 20000 dollár felett nyitott a CME bitcoin határidős terméke

Megkezdték a kereskedést a régóta várt CME bitcoin határidős ügyletekkel a héten. Már az első nap 20000 dollár feletti árfolyamot is jósoltak a bitcoinnak.

A CME bitcoin határidős ügyletei

Mióta ősszel bejelentette a chicagoi származtatott termékekkel foglalkozó tőzsde, hogy bitcoin határidős termékeket dob a piacra, szinte csak emelkedésben van az árfolyam. A bitcoinnal kapcsolatos termék szabályozott piacra való bevezetése jelentős lépés az intézményi tőke beáramlása miatt az egész szektor számára.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

A CME bitcoin határidős termékeit a hét elejétől lehet megvásárolni és az árfolyam változására spekulálni szabályozott keretek között a chicagoi piacon.

A nyitáskor a januári lejáratra 20650 dolláros árfolyam volt elérhető, mely akkor 1150 dollárral volt az aktuális CME referencia árfolyam felett. A nyitás után óriásit esett a határidős árfolyam, mely a spot piacon is érződött. Cikkünk írásakor 19060 dolláros kötési árfolyammal lehet bitcoin határidős terméket venni a CME tőzsdén.

CME bitcoin határidős árfolyam

Összesen 1054 ügyletet kötöttek hétfőn a januári lejáratra. A februári, márciusi és júniusi lejáratok egyelőre nem annyira népszerűek. Februárra és márciusra eddig 14-14 kötés érkezett, júniusi lejáratra pedig 6 ügyletet kötöttek eddig. Az árfolyamokat tekintve a jelenlegi legmagasabb árfolyamot hat hónap múlva várják a piacon. Ez azonban napon belül többször is változott, volt, hogy a márciusi máskor pedig a februári lejárat árfolyama volt a legmagasabb.

CME bitcoin határidős ügyletek

A CME bitcoin határidős termékének adatai és statisztikái a tőzsde honlapján nyomon követhetőek. A platform eddig jól bírta a terhelést és nem fagyott le a nagyobb forgalom miatt sem.

A múlt hét óta a CBOE-n is lehet már kereskedni

CBOE épületeA CME mellett több más tőzsde is felvette vagy tervezi felvenni a bitcoint a kereskedhető termékek közé. A múlt héten indult a CBOE bitcoin határidős terméke, mely szintén az intézményi befektetők kedvében kíván járni. Az indulás nem volt teljesen zökkenő mentes, mert az oldal rövid ideig elérhetetlenné vált a megnövekedett forgalom miatt.

Emellett több nagy tőzsde is fontolgatja a hasonló termékek piacra dobását, köztük a  Nasdaq és a  Cantor Fitzgerald. Mindkét piacon várhatóan 2018 elején lesz majd elérhető hasonló termék a befektetők részére.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.