Bitcoin jutalmak a hitelkártya használata után? A Visa és a BlockFi pont ezen ügyködik

Kedden bejelentették, hogy a Visa és a BlockFi kripto startup új közös projektjének keretében egy olyan kártyával állnak elő, amely felhasználóit bitcoinban jutalmazza a hitelkártya használata után.

A BlockFi és Visa a hitelkártya használat után bitcoinban fizetne jutalmakat

A BlockFi, egy New York-i startup, ami eddig főként a kriptopénz fedezettel rendelkező hitelekre specializált, most új projekttel állt elő – partnerként ráadásul a Visát szerezték meg maguknak. Friss bejelentésük szerint a közösen megalkotott hitelkártya a szokásos pénzvisszafizetésekkel vagy lerepülhető ajándék mérföldekkel ellentétben most bitcoin jutalmakkal fogja értékelni a hitelkártya használat minél magasabb költéseit.

A bejelentés szerint a felhasználók akár költéseik 1,5%-át is visszakaphatják majd bitcoinban. Ezen felül egy 250 dolláros összeget szintén a kriptopénzben szerezhetnek meg, amennyiben az első három hónapban a hitelkártya használat meghaladja a 3 ezer dolláros határt. Emellé mondjuk még jön egy évi 200 dolláros kártyadíj, amelynél azért vannak olcsóbb lehetőségek is Amerikában is – bár az is biztos, hogy bitcoint nem sok helyen kaphatnak vissza költéseik után.

A hitelkártya használata a nagyközönség számára 2021 elejétől lesz majd elérhető. A BlockFi felhasználók számára azonban biztosítanak majd korai hozzáférést.

A Visa mostani BlockFi-os együttműködése egy sokkal nagyobb program, a Visa Fintech Fast Track projektjének kereteiben valósul meg. Ennek legfőbb célja, hogy minél jobban felgyorsítsák a fintech innovációk hitelkártyákkal való integrálásának folyamatát. Ennek részeként indította el a Visa idén egy másik hasonló partnerkapcsolatát. Akkor a Fold startuppal együttműködve szintén egy kriptojutalmakat adó bankkártyával álltak elő. Mindkét partnerkapcsolat egyértelműen reakció a kriptopénzek egyre szélesebb körben terjedő mindennapi használatára.

A Visa nagy kriptobarátsága azért sokaknak meglepő lehet, hiszen néhány éve még határozottan ellenségesen álltak a szektorhoz. A Coinbase tőzsdével kifejezetten komoly csatározásaik voltak az ottani felhasználók Visa kártyás ügyletei miatt. Mára azonban a Visa egyértelműen megváltoztatta hozzáállását, amelynek hátterében valószínűleg egy gondolat állt. Ha meg akarják őrizni vezető szerepüket a fizetési rendszerek piacán, akkor nem ignorálhatják a kriptopénzek egyre szélesebb körben terjedő népszerűségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük