Érkezik a Bitcoin Kebab új adása és a magyar blokkláncközösség

Ismét érkezik a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. Ezen a héten Stier Kata, a podcast házigazdájának vendége Czeglédi Tamás, a Magyar Blockchain Koalíció szakmai vezetője, az Edutus Egyetem Általános blokklánc szakember képzésének szakmai vezetője és a Blockchaineum tanácsadó cég társalapítója lesz.

Kata kérdésére a rövid szakmai bemutatkozást követően Tamás elmeséli, hogyan és mikor kezdett el a blokklánc technológiával, illetve a kriptovalutákkal foglalkozni, és visszaugrunk egészen 2016-ig. Szóba kerülnek az akkori kihívások és az is, hogy hogyan alakult ki a magyar szakmai közösség. Felmerül az a kérdés is, hogy mi kellene ahhoz, hogy Magyarország fel tudjon zárkózni a nemzetközi versenytársakhoz az innováció területén kihasználva a technológia nyújtotta lehetőségeket.

Kiderül miért volt szükség a Magyar Blockchain Koalíció megalapítására, és mi az az öt terület, amellyel a szervezet valójában foglalkozik. Tamás elmesélni nekünk, hogy milyen eredményeket értek el fennállásuk majdnem egy éve alatt, és mit tartalmaz a nemrégiben megkötött Magyar-Thai Kétoldalú Egyetértési Megállapodás.

Szó lesz továbbá az oktatás területén elért eredményekről, hogyan folyik a képzés az Edutus Egyetemen, mennyit ér egy ilyen diploma és mekkora az elfogadottsága a nemzetközi terepen, de képet kapunk a befektetői oldal helyzetéről is. Olyan kérdésekre is választ kapunk, hogy még mindig az árfolyam ingadozástól függ-e a befektetési kedv, és vajon a Európai Uniós MiCa bevezetése utánm mi fog változni és ez hatással lesz-e a magyar kriptós cégekre.

Ne maradjatok le egy érdekes adásról, amely Magyarországtól egészen Thaiföldig repít el benneteket. A Bitcoin Kebab az Anchor oldalán, illetve a Spotify-on, a PodPad-en és a YouTube-on  is elérhető.

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (?: [email protected])